Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Què t’aporta ser col·legiada?

9 febrer 2021

[Editorial Febrer 2021] Aquesta és una de les primeres preguntes que tota junta es fa alguna vegada en la seva etapa al capdavant d’un col·legi professional i és, també, una de les que conté més respostes incòmodes, ja que s’hi conjuga tota una part d’autocrítica que és complicada d’administrar. Però tota organització n’ha de fer. Aquesta junta agraeix més les crítiques –sempre constructives– que els afalacs –que, tanmateix, també ens agraden. Quan observes la davallada constant de col·legiades any rere any, que són el pilar del COBDC, has d’entendre que alguna cosa no s’està fent bé. I davant la pregunta inicial, ens calen respostes valentes.

Evidentment, hi ha un sentiment de pertinença cap a la professió que és important i que no podem –ni volem– deixar de banda. Un aspecte més emocional, de responsabilitat i de compromís. Si no tinc al darrere un col·legi fort, qui em representarà? Qui alçarà la veu quan sigui el moment? Qui m’acompanyarà en la meva carrera professional? Aquest aspecte, però, en moments de crisi i de dificultats econòmiques, és més complicada de mantenir (no ens enganyarem).

I hi ha un altre aspecte que també és important, i on recau, segurament, la decisió de donar-se de baixa. Què m’està aportant el COBDC a mi? I si ens hem de fer aquesta pregunta, és perquè no tenim una resposta clara; perquè si la resposta fos clara, ja no ens faríem la pregunta.

I aquesta junta vol treballar per aconseguir revertir aquests anys de retrocés en la col·legiació.

I ho volem fer fidelitzant tothom per augmentar aquest compromís amb una professió que ens estimem tant. Però també, en la part més pràctica, oferint una programació formativa de qualitat, uns avantatges actualitzats i fàcils d’utilitzar, una assessoria laboral i jurídica potent, publicacions importants, una tasca de defensa constant de la professió, l’accés a jornades i seminaris d’actualitat, etc.

Si som capaces d’aconseguir oferir uns serveis de qualitat, integrant la part més humana i emocional d’estima a la professió, haurem acomplert dos objectius que han d’anar de la mà: potenciar les noves col·legiacions i que les baixes disminueixin progressivament. I així, aconseguirem enfortir la professió. Ho volem fer i ho farem; per tant, critiqueu-nos (quan calgui), però també afalagueu-nos (quan sigui oportú).

Jordi Bosch
Secretari
Junta COBDC 2020-2024

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org