Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Recopilacions de recomanacions de literatura infantil i juvenil per al Nadal 2020

22 desembre 2020

Moltes biblioteques ja han publicat les seves recomanacions de lectura per als més menuts de la casa, com podeu veure en aquesta cerca a Twitter (biblioteques públiques, biblioteques escolars, editorials, etc.).

En aquesta notícia volem donar a conèixer algunes recopilacions de recomanacions de literatura infantil i juvenil per al Nadal 2020, on trobareu llibres per comprar a les vostres unitats d’informació, per recomanar als vostres usuaris o per regalar a amics i familiars.

– XTEC. Algunes propostes de lectura… per a petits i grans!

– Grup de Treball de Biblioteques Escolars de Santa Coloma de Gramenet (PFZ 2020-2021). Recomanacions de lectures per Nadal.

– Susana Peix. Escriptora de literatura infantil i bibliotecària especialista en accés a la lectura. Recomanacions 2020.

– Illa dels llibres. Llibres per llegir, regalar i compartir aquest Nadal 2020

– Revista Núvol (diari Ara). Nadal 2020

– Diari Educació (Diputació de Barcelona). Novetats de literatura infantil i juvenil per regalar aquest Nadal

Vilaweb. Especial llibres infantils: els llibreters proposen… Tres llibreters dels Països Catalans recomanen cinc llibres cadascun de literatura infantil. La diversitat i la qualitat marquen la tria.

Jaume Centelles. Mestre jubilat, ha treballat fent diverses tasques, especialment a l’educació infantil i com a responsable de la biblioteca escolar. Manté un blog personal on escriu sobre la seva experiència professional i recomana llibres i editorials. Llibres de Nadal a: https://jaumecentelles.cat/tag/nadal/

Grup Bibliomèdia. Forma part de l’àmbit de treball de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya, compost per persones dedicades a l’educació, que treballen per a l’establiment i consolidació de la biblioteca escolar en centres educatius d’infantil, primària i secundària. Fan crides entre les biblioteques escolars per saber les recomanacions de lectures, per exemple per Sant Jordi. Aquí trobareu les de Nadal 2020.

– Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona. Com cada any, quan s’acosta el Nadal, ofereixen un monogràfic especial amb recomanacions (llibres, música i cinema), les activitats programades i l’especial de Nadal del portal infantil Gènius.

– LECXIT. Programa que té per objectiu incrementar l’èxit educatiu dels infants a través del treball per a millorar-ne la comprensió lectora. Elaboren recomanacions de lectura mensuals.

Esperem que trobeu útil aquest llistat. Si coneixeu algun altre recurs que sigui interessant, només cal que l’afegiu als comentaris d’aquesta notícia. Gràcies!

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org