Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Resum del seminari «Comunica com un professional: social media per a biblioteques i unitats d’informació»

24 abril 2019

Amb l’aparició del web 2.0 la comunicació ha esdevingut social i les unitats d’informació han d’usar la tecnologia que ens ofereix Internet per convertir la nostra política comunicativa en diàlegs interactius amb el nostre públic (usuaris reals i potencials). Hem d’anar més enllà de la difusió de la nostra oferta d’activitats culturals o de la resolució de les necessitats d’informació, formació i lleure dels nostres usuaris.

Per tractar aquest vessant comunicatiu el COBDC va organitzar un seminari que es va fer el passat 2 d’abril a Girona, en el qual es van tractar molts aspectes que complementats entre sí faciliten una bona comunicació social per a les unitats d’informació: planificació i avaluació, estratègia i posicionament de marca, pla de continguts, propietat intel·lectual, curació de continguts (cerca, selecció, donar valor i compartir), estratègies per créixer a les xarxes socials, ús de newsletters i disseny gràfic per a xarxes socials.

El programa incloïa quatre intervencions, dutes a terme per professionals de diverses àrees:

 • «Com definir l’estratègia de comunicació digital de la biblioteca (pública)», a càrrec d’Anna Bröll, directora tècnica de Coordinació i Serveis del Consorci de Biblioteques de Barcelona.
 • «Com crear continguts digitals atractius (curació de continguts)», a càrrec de Javier Guallar, professor de la Universitat de Barcelona i editor de la revista El professional de la información.
 • «Com optimitzar les teves estratègies a xarxes socials i mailings: què, com i quan publicar per aconseguir el millor impacte», a càrrec d’Anna Codina, consultora d’estratègia i comunicació a El Giroscopi.
 • «Fem-ho bonic! Disseny de continguts visuals creatius», a càrrec de Sílvia Llombart, docent i consultora de comunicació digital.

El COBDC agraeix a Àngels Merino i Jaume Rufí, ambdós de la Biblioteca de la UdG, la seva implicació en l’organització d’aquest esdeveniment.

Si creus que aquest seminari podria ser útil per a la teva organització o que es podria repetir en el teu territori, posa’t en contacte amb l’àrea de formació del COBDC i en parlem.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org