Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Resum de la visita a la Biblioteca de l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona

22 juny 2016

La Biblioteca de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona fou creada el 1833, el mateix any de la creació del col·legi. Això es deu a l’existència de l’article 14 dels seus estatuts, que fa referència a la importància i necessitat de posar a l’abast dels membres col·legiats tots els recursos d’informació necessaris per recolzar i facilitar l’exercici professional de l’advocacia. Avui dia, té més de 300.000 volums, prop de 1.500 títols de publicacions periòdiques i 50 bases de dades amb contingut legislatiu, jurisprudencial, doctrinal, de models i formularis.

Durant els dies 15 i 21 de juny 23, membres del Col·legi van poder gaudir de la visita a aquesta formidable biblioteca. Aquest grup de col·legiats va poder comprovar la ferma voluntat d’apostar per la biblioteca digital, amb un servei continu de formació i un centre documental que compta amb un tesaurus propi. Al mateix temps, van poder gaudir de l’extens fons patrimonial, amb volums i manuscrits des del segle XV, de contingut legislatiu i jurídic, que fins i tot contempla les signatures de la reina Isabel I de Castella i Ferran II d’Aragó.

Volem agrair a les codirectores, Isabel Juncosa i Patrícia Sanpera, per la seva entusiasta acollida i amabilitat, així com per la seva professionalitat i passió a l’hora d’explicar-nos el fons i funcions d’una biblioteca especialitzada com la Biblioteca de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona.

arxiu1arxiu2
arxiu3arxiu4

Guardar

Guardar

Guardar

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org