Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Revetlla de Sant Jordi 2021a les unitats d'informació

26 abril 2021

El 2021 representa el segon any de pandèmia. Amb l’experiència viscuda durant els darrers mesos i les mesures de seguretat oportunes, s’ha pogut dur a terme una Revetlla de Sant Jordi diferent a la que vam viure el 2020, que va implicar una celebració doble: un Sant Jordi a casa (abril) i un Sant Jordi a l’estiu (juliol).

A tot el territori català s’ha celebrat aquesta festivitat amb nombroses activitats, algunes al carrer i moltes en format en línia, on hi han participat unitats d’informació.

Com sempre, s’han organitzat activitats i serveis diversos, com: presentacions de llibres, exposicions de llibres (BP de Mataró), visites escolars (BP d’Almenar), tallers de roses o de creació de punts de llibres, concursos (BP Jordina Vidal, Bibliotecnica UPC i UAB Sabadell), exposicions (B. Central Xavier Amorós i CRAI Biblioteca de Filosofia, Geografia i Història de la UB), gravació de lectures (BP Palafrugell), conta contes, préstec de lots sorpresa (BP Sabadell), entre d’altres opcions. Aquí us presentem algunes iniciatives que hem pogut descobrir a les xarxes socials:

 

Col·laboracions amb altres institucions i llibreries

Participació a mitjans de comunicació

Inauguracions i decoracions externes

Suggeriments de lectura amb l’empaperat amb fragments literaris a les parets

 • La Facultat de FIMA va engegar la iniciativa «Un tast de… T’agradaria seguir llegint?»

Jornada de portes obertes

Recomanacions de lectura

S’han fet moltes recomanacions de lectura, tant a càrrec del personal de les unitats d’informació (Biblioteca del COI Barcelona, Escola Estel Guinardó), com també dels seus usuaris o de les institucions a les quals pertanyen (Servei de Biblioteques Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona: Gènius, Adults).

Aquesta és només una mostra dels actes organitzats durant la Diada. Trobareu més informació als següents hashtags de Twitter:
#SantJordi2021, #SantJordiBCN, #SantJordiXBM, #santjordiupc i #SantJordiCPNL.

Fotografia: Biblioteca d’Alpicat (Lleida)

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org