Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Sant Jordi 2014: recopilatori d’activitats

23 abril 2014

Com cada any, la festa gran del llibre i de les biblioteques ha arribat amb moltes novetats editorials i alguna notícia paral·lela, com la vaga que han protagonitzat els treballadors d’una important cadena francesa i el suport dels escriptors que s’han negat a assistir a la signatura de llibres programada a la seu de Barcelona.

Durant tot el dia s’han realitzat infinitat d’actes, d’entre els quals destaquem:

Inauguracions. La Biblioteca Ca Creus de Valls ha obert les seves portes per Sant Jordi.
Concursos. La Biblioteca de l’Escola Universitària d’Enginyeria Tècnica Industrial de Barcelona ha organitzat el concurs #busca1llibretroba1rosa per promocionar el seu compte de Twitter i la de la UPC n’ha creat un altre amb el hashtag #StJordiUPC per recomanar llibres.
Bookcrossing. Algunes biblioteques i mediateques s’han sumat a la 6a edició d’aquesta iniciativa, com la Casa Àsia o el MNAC.
Guies de lectura. Les biblioteques de la Diputació de Barcelona han creat dos especials amb recomanacions a la Biblioteca Virtual i al Gènius.
Recitals. Com el que s’ha fet per commemorar l’Any Vinyoli a la Biblioteca Víctor Català de l’Escala a Girona.
Narracions de contes. La Biblioteca Pare Miquel d’Esplugues ha organitzat dos contacontes.
Creació de webs. La Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus ha estrenat web.
Campanyes solidàries. La Fundació Servei Solidari ha creat una iniciativa per reciclar llibres, a través de «Recicla cultura». La Diputació de Barcelona i altres entitats li han donat suport.
2a edició de la revetlla de Sant Jordi. Més de 125 biblioteques han participat en aquesta gran festa.

A Twitter s’ha pogut seguir la Diada amb els hashtags #SantJordi2014, #RevetllaSantJordi, #SantJordiBCN14 i #DiadelLibro. També es pot veure la implicació de les biblioteques, d’institucions diverses i de la ciutadania durant aquesta jornada amb les cerques combinades Sant Jordi 2014 biblioteques i Sant Jordi biblioteca.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org