Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Seminari de l'Aula Rubió (UB) sobre les metadades del llibre electrònic

1 octubre 2018

Data: 3/Octubre/2018
Lloc: Facultat de Biblioteconomia i Documentació
Descripció: El control bibliogràfic universal, l’aspiració constant de la Biblioteconomia i la Documentació, ha estat un repte compartit amb l’entorn comercial del llibre, editors i llibreters. L’ISBN i les dades CIP de catalogació en la publicació han estat bona mostra d’instruments de treball comuns. La publicació digital, les llibreries virtuals, les plataformes de suport a la producció, distribució i comercialització i els algorismes de recomanació lectora són realitats que han contribuït a reforçar els nexes d’unió entre els professionals de la informació i els del sector editorial.
En aquest escenari, les metadades, tal com ara anomenem als elements de la descripció dels llibres i altres objectes digitals, han adquirit un gran protagonisme, tant per a la millora de la producció, distribució i conservació del llibre, com per a la comercialització ja que la visibilitat i la facilitat de descobriment han esdevingut fonamentals per a les vendes de llibres, i del llibre electrònic encara més.
Més informació: UB

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org