Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Subvencions BiblioLab 2018-2019

5 juliol 2018

Data de presentació: 19 de juny al 30 de juliol de 2018

Descripció: Atorgament de subvencions mitjançant el procediment de concurrència competitiva, amb l’objecte de finançar projectes que tinguin com a objectiu promoure l’accés, l’aprenentatge i la creació de coneixement a través de l’experimentació, la creativitat i la innovació en entorns col·laboratius oberts a la ciutadania.

Podran ser beneficiaris/àries d’aquestes subvencions les persones jurídiques, sense ànim de lucre. No poden ser sol·licitants els ajuntaments, si bé hauran de figurar com a col·laboradors en les sol·licituds.

Els projectes s’hauran de dur a terme durant el període comprès entre els dies 1 de juliol de 2018 i 30 de juny de 2019.

Projectes presentats que:

 • Treballin i abastin qualsevol branca del coneixement, amb un enfocament del procés d’aprenentatge i l’experimentació el més interdisciplinari possible.
 • Fomentin la lectura i escriptura, ja sigui perquè forma part del procés de treball o perquè forma part de l’objectiu en si del projecte, fent ús de tots els recursos materials i immaterials que una biblioteca té.
 • Potenciïn la creativitat, la curiositat, la reflexió i l’esperit crític.
 • Integrin l’aprenentatge a partir de l’experiència i la pràctica utilitzant metodologies DUI (doing, using and interacting).
 • Incorporin, en la mesura del possible, la tecnologia com a eina vehicular per a l’aprenentatge, l’accés i la creació del coneixement. De forma que potenciïn la innovació social digital i contribueixin a la transformació digital de les biblioteques.
 • Facin servir metodologies pròpies de la innovació oberta, la ciència oberta i/o la ciència ciutadana per fer innovació social.
 • Fomentin la co-creació i la participació ciutadana del territori i ajudin a crear comunitat, a identificar l’ecosistema local i a generar interrelacions entre els agents d’aquest ecosistema (escoles, associacions de veïns, públic de les biblioteques, entitats culturals, ajuntaments locals, altres organitzacions, sector privat, etc.).
 • Busquin resoldre reptes socials nascuts de l’ecosistema local i dels interessos identificats per una part o tots els seus agents, aportant coneixement nou i solucions al repte plantejat.
 • Innovin en metodologies i processos de treball que permetin treballar i articular tots els anteriors objectius.

Més informació: Subvenció Bibliolab

 

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org