Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Traducció al català del COBDC: Directrius IFLA per a serveis bibliotecaris per a adolescents

10 juliol 2020

El COBDC ha publicat la traducció al català de les Directrius IFLA per a serveis bibliotecaris per a adolescents, que proporcionen un marc per desenvolupar serveis bibliotecaris per a joves. Aquestes directrius són una revisió de les que l’Standing Committee of Libraries for Children and Young Adults Section va publicar el 1996. La traducció al  català ha estat a càrrec de  Marga Losantos, presidenta del COBDC.

Les Directrius s’adrecen a bibliotecaris, responsables de la presa de decisions, responsables polítics, professors i mestres, estudiants de biblioteconomia i documentació, i a totes aquelles persones i col·lectius interessats en el desenvolupament de serveis per a joves.

En el text hi trobareu tant idees filosòfiques com propostes pràctiques que poden millorar la resposta de la biblioteca a les necessitats educatives, informatives, culturals i de lleure dels adolescents, amb propostes adequades al seu desenvolupament.

El contingut es divideix en sis seccions que tracten temes diversos, com: la definició del grup objectiu, la cooperació amb altres institucions, planificació i avaluació, màrqueting i promoció, bones pràctiques i activitats (clubs de biblioteca, tancada nocturna adolescent…).

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org