Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

U-Cercatot: el nou portal de cerca d’informació de la biblioteca UVIC, en versió beta

21 novembre 2017

La Biblioteca de la UVIC-UCC ha posat en funcionament un portal de cerca d’informació anomenat U-Cercatot amb l’objectiu de millorar l’accés i la localització dels seus fons documentals.

Aquest projecte és fruit del treball conjunt amb la resta de biblioteques universitàries del CSUC, les quals estan implementant, o implementaran properament, aquest cercador. De fet, està previst que l’U-Cercatot funcioni en versió beta fins a mitjan de gener, quan passarà a ser l’eina principal de cerca d’informació de la biblioteca.

Les característiques i els avantatges principals d’aquest nou cercador són:

– Un sol quadre de cerca, que s’assembla al de Google. La cerca es llança sobre tots els continguts: llibres, revistes, articles de revista, contingut de repositoris i recursos electrònics. El retorn de resultats també es presenta de manera uniforme, independentment que sigui un llibre, un article de revista o una tesi doctoral. En definitiva, el que fa és ajuntar en un sol portal els continguts que actualment cal buscar al catàleg, al Cercatot o al RIUVIC.
– Simplificació de l’accés en dues eines:

 • Al text complet dels articles de revista a través d’un botó fàcilment visible.
 • Als recursos digitals amb llicència que requereixen identificació institucional, quan la consulta es fa des de fora dels Campus UVIC-UCC.

– Millora de l’entorn de navegació actualitzat a la filosofia 2.0 i adaptat a qualsevol dispositiu mòbil.

Compartir

Compartició en whatsapp
WhatsApp
Compartició en facebook
Facebook
Compartició en twitter
Twitter
Compartició en linkedin
LinkedIn
Compartició en email
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buitTorna a la botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org