Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Verification handbook: guia sobre l'ús de contingut generat per l'usuari (UGC)

14 octubre 2019

A Verification handbook trobareu una guia amb eines per verificar el contingut digital per a la cobertura d’emergència a les xarxes socials (situació i trucades d’auxili, informes de nous desenvolupaments i informació de rescat). El text està escrit per Craig Silverman, de The Poynter Institute Copyeditor, i Merrill Perlman, de The American Copy Editors Society (ACES). Tot i que el seu públic objectiu són periodistes i personal d’assistència, pot ser d’interès per a les persones que treballen en unitats d’informació i desitgin algunes indicacions al respecte.

El manual prescriu consells sobre les millors pràctiques per verificar i utilitzar aquesta informació (text, imatges i vídeos), així com consells pràctics per facilitar la preparació davant els desastres en els països en desenvolupament. Al final del document també s’afegeixen consells per crear una llista per verificar dades.

El sumari inclou aquests apartats:

– When Emergency News Breaks
– Verification Fundaments: Rules to Live By
– Verifying User-Generated Content
– Verifying Images
– Verifying Video
– Putting the Human Crowd to Work
– Adding the Computer Crowd to the Human Crowd
– Preparing for Disaster Coverage
– Creating a Verification Process and Checklist(s)

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org