Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Visita a la Biblioteca Funerària i a la col·lecció de carrosses del Cementiri de Montjuïc

22 novembre 2023

En el marc de la celebració del 40è aniversari del SEDAC, un grup de col·legiats hem pogut visitar, aquest dimarts, la Biblioteca Funerària i la col·lecció de Carrosses del Cementiri de Montjuïc.

L’any 1986 en jubilar-se de la seva feina al Cementiri de Montjuïc, en Manuel Hernández, crea, amb el vistiplau del gerent de llavors, una biblioteca especialitzada en la mort i la cultura funerària. Fins al 2012 està ubicada al Tanatori de Sancho d’Ávila i al 2012 es trasllada al Cementiri de Montjuïc, on al 2013 s’inaugura el nou espai de la biblioteca, que conté tota mena de llibres que tracten el tema de la mort i el dol (llibres, novel·la gràfica, llibres de fotografia.. fins i tot d’humor negre).

Al 2014 l’Ajuntament de Barcelona comença el procés de catalogar tota la biblioteca (2000 volums) i s’incorporen al fons del SEDAC. La biblioteca passa a ser una biblioteca departamental coordinada pel SEDAC i al 2015 s’incorpora tot el catàleg al repositori BCNROC. El BCNROC posa a l’abast de la ciutadania tot el patrimoni documental publicat per l’Ajuntament de Barcelona.

Per acabar gaudim d’una visita comentada a la col·lecció de carrosses fúnebres on hem pogut veure 13 carrosses originals, i on se’ns ha explicat el sepelis amb carrosses a la ciutat de Barcelona fins a l’aparició de l’automòbil i la seva progressiva desaparició.

Des d’aquí volem agrair l’amabilitat i professionalitat del responsable de la biblioteca i del museu de les carrosses, Adrià Terol, i de l’Anna Tintó i Ana Soriano del SEDAC.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org