Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Arrenquen les #16JCID

29 novembre 2021

Des del COBDC estem preparant la propera edició de les Jornades Catalanes d’Informació i Documentació amb el lema ESSENCIALS: Lideratge professional, comunitats actives i recursos de primera necessitat. Se celebraran els dies 25, 26 i 27 de maig del 2022, els dos primers dies a Barcelona i el tercer i últim dia a Girona. La Junta ha considerat important descentralitzar l’acte per tal d’estendre’s a altres parts del territori on els nostres professionals també són actius.


Com sempre, creiem imprescindible donar veu a tots i totes les professionals que treballeu dia a dia per millorar els serveis, espais i usos dels equipaments relacionats amb la informació, la documentació, la recerca i la biblioteconomia. Us convidem, doncs, a participar amb les vostres aportacions al voltant de les següents línies temàtiques que pretenen ser el màxim d’exhaustives perquè les 16JCID post-pandèmia siguin tot un èxit:
Lideratge i rol professional: perfils professionals, formació, gestió d’equips, recursos humans, lideratge, el futur de la professió, reivindicació i defensa dels drets professionals, adaptació al canvi i qualsevol altre tema relacionat amb les persones que treballen a les diferents unitats d’informació.
Comunitats actives: treball en xarxa, creació de comunitats, laboratoris ciutadans, ciència ciutadana, lectura digital i qualsevol altre tema relacionat amb la relació entre unitats d’informació i la comunitat que l’envolta.
Gestió, planificació i difusió dels recursos: màrqueting, gestió i planificació econòmica, plans de comunicació, gestió de la col•lecció, serveis bibliotecaris, xarxes de finançament, preservació, renovació i sostenibilitat d’edificis i qualsevol altre tema relacionat amb els recursos materials, financers, tecnològics, etc.


EXPERIÈNCIES
Els formats de presentació de les vostres aportacions professionals poden ser:
Format: bones pràctiques que es duen a terme en biblioteques, centres de documentació, entitats o administració pública. El Comitè Científic de les Jornades revisarà les propostes i si són acceptades us retornarà un comentari per a continuar amb el circuit habitual d’acceptació de textos.
Presentació de propostes:
Fins al 10 de gener de 2022 a 16jcid@cobdc.org


Instruccions:

 • resum de l’experiència (un mínim de 1.000 paraules, cos Arial 11) on s’expliqui la iniciativa, acció, activitat o esdeveniment
 • impulsors (noms i entitat que es representa)
 • dades de contacte (correu electrònic i telèfon)
 • etiquetes o #hashtags per definir i agrupar millor les experiències


Indica en l’assumpte de correu: [EXPERIÈNCIA] Proposta nom cognoms: títol
Anomena el fitxer adjunt en format word: EXPERIENCIA_Nom_Cognoms_Títol breu


PÒSTERS
Format: pòsters científics, format visual amb informació resumida i concreta. Els pòsters seran revisats pel Comitè Científic de les Jornades i si són acceptats us retornarà un comentari per a continuar amb el circuit habitual d’acceptació de pòsters.
Presentació de proposta de pòsters:
Fins al 10 de gener de 2022 a 16jcid@cobdc.org


Instruccions:
La proposta de pòster ha d’incloure els elements següents:

 • títol
 • autor(s), institució(ns)
 • dades de contacte (correu electrònic i telèfon)
 • un breu resum (entre 300 i 500 paraules)

Es recomana que inclogui:

 • introducció
 • metodologia
 • etiquetes o #hashtags per definir i agrupar millor els pòsters
 • resultats
 • conclusions
 • taules i figures (amb peu)

Indica en l’assumpte de correu: [PÒSTER] Proposta nom cognoms: títol
Anomena el fitxer adjunt en format word: POSTER_Nom_Cognoms_Títol breu


COMUNICACIONS
Format: comunicacions científiques, textos inèdits que es presenten al comitè científic. El Comitè Científic de les Jornades revisarà les propostes i si són acceptades us retornarà un comentari per a continuar amb el circuit habitual d’acceptació de textos.
Presentació de textos inèdits:
Fins al 10 de gener de 2022 a 16jcid@cobdc.org


Instruccions:
La proposta de comunicació ha d’incloure els elements següents:

 • títol de la comunicació
 • nom complet, càrrec i lloc de treball de l’autor o autors
 • dades de contacte (correu electrònic i telèfon)
 • resum descriptiu (1000 paraules, cos Arial 11) on es presentin els objectius, la hipòtesi de treball, la metodologia emprada, la bibliografia i les conclusions
 • paraules clau (5/10) etiquetes o hashtags com en el cas dels pòsters i experiències.


Indica en l’assumpte de correu: [COMUNICACIÓ] Proposta nom cognoms: títol
Anomena el fitxer adjunt en format word: COMUNICACIÓ_Nom_Cognoms_Títol breu
Totes les propostes rebudes a la bústia 16jcid@cobdc.org han d’indicar quin format presenten i una persona de contacte fixa durant tot el procés de participació.
Esperem que aquesta proposta us engresqui a fi de relatar i fer difusió de la nostra feina, en definitiva, CONSTRUIR PROFESSIÓ.

Compartir

Compartició en whatsapp
WhatsApp
Compartició en facebook
Facebook
Compartició en twitter
Twitter
Compartició en linkedin
LinkedIn
Compartició en email
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org