Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Arrenquen les #16JCID

29 novembre 2021

Des del COBDC estem preparant la propera edició de les Jornades Catalanes d’Informació i Documentació amb el lema ESSENCIALS: Lideratge professional, comunitats actives i recursos de primera necessitat. Se celebraran els dies 25, 26 i 27 de maig del 2022, els dos primers dies a Barcelona i el tercer i últim dia a Girona. La Junta ha considerat important descentralitzar l’acte per tal d’estendre’s a altres parts del territori on els nostres professionals també són actius.


Com sempre, creiem imprescindible donar veu a tots i totes les professionals que treballeu dia a dia per millorar els serveis, espais i usos dels equipaments relacionats amb la informació, la documentació, la recerca i la biblioteconomia. Us convidem, doncs, a participar amb les vostres aportacions al voltant de les següents línies temàtiques que pretenen ser el màxim d’exhaustives perquè les 16JCID post-pandèmia siguin tot un èxit:
Lideratge i rol professional: perfils professionals, formació, gestió d’equips, recursos humans, lideratge, el futur de la professió, reivindicació i defensa dels drets professionals, adaptació al canvi i qualsevol altre tema relacionat amb les persones que treballen a les diferents unitats d’informació.
Comunitats actives: treball en xarxa, creació de comunitats, laboratoris ciutadans, ciència ciutadana, lectura digital i qualsevol altre tema relacionat amb la relació entre unitats d’informació i la comunitat que l’envolta.
Gestió, planificació i difusió dels recursos: màrqueting, gestió i planificació econòmica, plans de comunicació, gestió de la col•lecció, serveis bibliotecaris, xarxes de finançament, preservació, renovació i sostenibilitat d’edificis i qualsevol altre tema relacionat amb els recursos materials, financers, tecnològics, etc.


EXPERIÈNCIES
Els formats de presentació de les vostres aportacions professionals poden ser:
Format: bones pràctiques que es duen a terme en biblioteques, centres de documentació, entitats o administració pública. El Comitè Científic de les Jornades revisarà les propostes i si són acceptades us retornarà un comentari per a continuar amb el circuit habitual d’acceptació de textos.
Presentació de propostes:
Fins al 10 de gener de 2022 a 16jcid@cobdc.org


Instruccions:

 • resum de l’experiència (un mínim de 1.000 paraules, cos Arial 11) on s’expliqui la iniciativa, acció, activitat o esdeveniment
 • impulsors (noms i entitat que es representa)
 • dades de contacte (correu electrònic i telèfon)
 • etiquetes o #hashtags per definir i agrupar millor les experiències


Indica en l’assumpte de correu: [EXPERIÈNCIA] Proposta nom cognoms: títol
Anomena el fitxer adjunt en format word: EXPERIENCIA_Nom_Cognoms_Títol breu


PÒSTERS
Format: pòsters científics, format visual amb informació resumida i concreta. Els pòsters seran revisats pel Comitè Científic de les Jornades i si són acceptats us retornarà un comentari per a continuar amb el circuit habitual d’acceptació de pòsters.
Presentació de proposta de pòsters:
Fins al 10 de gener de 2022 a 16jcid@cobdc.org


Instruccions:
La proposta de pòster ha d’incloure els elements següents:

 • títol
 • autor(s), institució(ns)
 • dades de contacte (correu electrònic i telèfon)
 • un breu resum (entre 300 i 500 paraules)

Es recomana que inclogui:

 • introducció
 • metodologia
 • etiquetes o #hashtags per definir i agrupar millor els pòsters
 • resultats
 • conclusions
 • taules i figures (amb peu)

Indica en l’assumpte de correu: [PÒSTER] Proposta nom cognoms: títol
Anomena el fitxer adjunt en format word: POSTER_Nom_Cognoms_Títol breu


COMUNICACIONS
Format: comunicacions científiques, textos inèdits que es presenten al comitè científic. El Comitè Científic de les Jornades revisarà les propostes i si són acceptades us retornarà un comentari per a continuar amb el circuit habitual d’acceptació de textos.
Presentació de textos inèdits:
Fins al 10 de gener de 2022 a 16jcid@cobdc.org


Instruccions:
La proposta de comunicació ha d’incloure els elements següents:

 • títol de la comunicació
 • nom complet, càrrec i lloc de treball de l’autor o autors
 • dades de contacte (correu electrònic i telèfon)
 • resum descriptiu (1000 paraules, cos Arial 11) on es presentin els objectius, la hipòtesi de treball, la metodologia emprada, la bibliografia i les conclusions
 • paraules clau (5/10) etiquetes o hashtags com en el cas dels pòsters i experiències.


Indica en l’assumpte de correu: [COMUNICACIÓ] Proposta nom cognoms: títol
Anomena el fitxer adjunt en format word: COMUNICACIÓ_Nom_Cognoms_Títol breu
Totes les propostes rebudes a la bústia 16jcid@cobdc.org han d’indicar quin format presenten i una persona de contacte fixa durant tot el procés de participació.
Esperem que aquesta proposta us engresqui a fi de relatar i fer difusió de la nostra feina, en definitiva, CONSTRUIR PROFESSIÓ.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org