Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Fes-te membre

La manera més senzilla és donar-se d’alta a través del  següent formulari:

DADES PERSONALS
Arxius permesos: JPG, PDF. Mida màxima de l'arxiu: 4MB
Arxius permesos: JPG, PDF. Mida màxima de l'arxiu: 4MB
Arxius permesos: JPG, PDF. Mida màxima de l'arxiu: 4MB

Alta en línia:

 • Ompliu el formulari 
 • Ompliu i adjunteu la sol·licitud
 • Adjunteu la còpia del títol universitari o còpia del resguard d’haver abonat els drets del títol
 • Els usuaris cal que aporteu documentació acreditativa conforme treballeu en l’àmbit de la biblioteconomia i documentació 
 • Els professionals afins cal que aporteu documentació acreditativa conforme treballeu en l’àmbit del sector del llibre

Altres formes de donar-se d'alta:

Presencialment  

Consulteu l’horari del COBDC

Per correu postal certificat

Ens podeu fer arribar la documentació fotocopiada per correu certificat al COBDC (Via Augusta, 56 – 08006 –  Barcelona). 

Tipologies de membres

Són aquelles persones en possessió del títol de Diplomatura, Llicenciatura o Grau en Informació i Documentació o en Gestió d’Informació i Documentació Digital o doctor/a en Documentació, obtingut d’acord amb la legislació acadèmica vigent i precedent, o d’acord amb el procés reglat d’homologació o convalidació, com també les persones habilitades legítimament amb anterioritat que exerceixin la professió en el seu àmbit. A través de la quota anual es beneficien dels serveis que ofereix el Col·legi, i poden exercir el vot i ser elegides membres de la Junta de Govern del Col·legi.

 

 • Quota anual:

125 euros – quota anual (100% al gener) – quota semestral (50% al gener i 50% al juliol) – quota quadrimestral (25% al gener, 25% a l’abril, 25% al juliol i 25% a l’octubre).

 

 • Si t’acabes de titular:

Pots gaudir del 50% de descompte en la col·legiació, pots fer-te membre i gaudir d’aquest descompte durant un any després que t’hagis titulat. Les quotes anuals assignades són:

Altes de l’1 de gener a 30 de març50% de la quota a pagar al juliol de l’any en curs
Altes de l’1 d’abril a 30 de setembreno es paga quota fins l’any següent
Altes de l’1 d’octubre a 31 de desembreno es paga quota fins al juliol de l’any següent
 
 • Descompte per parelles col·legiades:

Bonificació del 25% en cada una de les quotes (passant a pagar l’equivalent a una quota i mitja per les dues col·legiacions). Per més informació contacteu amb nosaltres.

 
–  Trams de pagament

Altes de l’1 de gener a 30 de març (excepte estudiants)quota sencera
Altes de l’1 d’abril a 30 de setembre (excepte estudiants)50% de la quota
Altes de l’1 d’octubre a 31 de desembre (excepte estudiants)no es paga quota (obligatòria permanència mínima d’1 any) 

Són membres sènior del Col·legi aquelles persones majors de 65 anys o jubilades legalment que, a través d’una quota anual reduïda es beneficien d’alguns dels serveis que ofereix el Col·legi, i poden exercir el vot i ser elegitdes membres de la Junta de Govern del Col·legi.

 • Quota anual:

62 euros – quota anual (100% al gener).

Són aquelles persones que estan vinculades a l’exercici de la professió, amb possessió de titulació universitària diferent del títol de Diplomatura, Llicenciatura o Grau en Informació i Documentació o en Gestió d’Informació i Documentació Digital o Doctorat en Documentació, i que estan interessades en els serveis del Col·legi. A través de l’abonament de la quota d’inscripció i de la quota anual es beneficien dels mateixos serveis que la resta de membres  però no poden exercir el vot ni ser elegides membres de la Junta de Govern. Les persones usuàries són inscrites al Registre d’Usuaris del Col·legi (RUSC).

 

 • Quota anual:

125 euros – quota anual (100% al gener) – quota semestral (50% al gener i 50% al juliol) – quota quadrimestral (25% al gener, 25% a l’abril, 25% al juliol i 25% a l’octubre).

Són aquelles persones usuàries majors de 65 anys o jubilades legalment que, a través d’una quota anual reduïda, es beneficien d’alguns dels serveis dels col·legiats i col·legiades. En cap cas poden exercir el vot ni ser elegides membres de la Junta de Govern del Col·legi.

 

 • Quota anual:

62 euros – quota anual (100% al gener) – quota semestral (50% al gener i 50% al juliol).

Són aquelles persones que estan cursant la Llicenciatura de Documentació o el de Grau d’Informació i Documentació o en Gestió d’Informació i Documentació Digital o Doctorat en Documentació, i que estan interessades en els serveis del Col·legi. A través de l’abonament de la quota anual reduïda, i sense abonar la matrícula, es beneficien d’alguns dels serveis, però en cap cas poden exercir el vot ni ser elegides membres de la Junta de Govern del Col·legi.

La col·legiació s’haurà de renovar anualment amb la presentació del pagament de la matrícula per correu electrònic o presencialment.

 

 • Quota anual:

30 euros – quota anual.

Els i les professionals afins són aquelles persones que no disposen d’una titulació de Diplomatura, Llicenciatura o Grau en Informació i Documentació o en Gestió d’Informació i Documentació Digital o Doctorat en Documentació, però sí d’una titulació universitària de postgrau o màster oficial en l’àmbit de la Informació i la Documentació; i les persones en actiu del sector del llibre i de la informació, que disposen d’una titulació universitària diferent de la Diplomatura, Llicenciatura o Grau en Informació i Documentació o en Gestió d’Informació i Documentació Digital o Doctorat en Documentació, i que estan interessades en els serveis del Col·legi. A través de l’abonament de la quota d’inscripció i de la quota anual es beneficien dels mateixos serveis que la resta de membres. En cap cas poden exercir el vot ni ser elegits membres de la Junta de Govern del Col·legi.

Les  persones professionals afins deixen automàticament de ser membres del Col·legi un cop arriben a l’edat de jubilació o es jubilen legalment, en tant que no es contempla la figura la persona  professional afí sènior.

 

 • Quota anual:

125 euros – quota anual (100% al gener) – quota semestral (50% al gener i 50% al juliol) – quota quadrimestral (25% al gener, 25% a l’abril, 25% al juliol i 25% a l’octubre).

Per a aquelles empreses o institucions, públiques o privades, de l’àmbit de la informació o interessades en el creixement del sector, vinculades professionalment o interessades en la Biblioteconomia i la Documentació.

 

Quota anual:

550 euros – quota anual (100% al gener)  

 

Com adherir-se

Totes les empreses i institucions interessades en l’àmbit de la Biblioteconomia i la Documentació tenen la possibilitat d’adherir-se al COBDC com a membres institucionals.

Els membres del RUSC tenen els següents serveis i avantatges:

 • Apareixen a la web del Col·legi (pàgina Membres institucionals) com a entitats col·laboradores, amb el seu logo i amb l’enllaç corresponent.
 • Publiquen un banner publicitari a la portada de la web del Col·legi (un cop a l’any, durant quinze dies)
 • Gaudeixen de descomptes entre el 10% i el 30% en inserció de publicitat a les publicacions del Col·legi.
 • Anualment, i de forma gratuïta, poden realitzar una presentació comercial o institucional a la seu del COBDC. El COBDC ofereix:
   • la utilització gratuïta de les sales (informàtica, sala d’actes, etc.)
   • la difusió de l’acte (mailing als col·legiats i anunci al web del COBDC)
 • Tenen dret a assistir (fins a 3 membres de l’empresa/institució) als cursos, seminaris, congressos, etc. organitzats pel COBDC amb les mateixes condicions que els col·legiats.
 • Poden formar part activa, sense cap limitació d’assistència, dels diferents grups de treball del Col·legi.
 • Gaudeixen del serveis de la borsa de treball del Col·legi.
 • Reben totes les publicacions que el Col·legi publica: Item.

Formulari, sol·licitud d’inscripció com a membre institucional COBDC

0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org