Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Assemblees del COBDC: una porta oberta a la participació, la reflexió i la transparència

9 juliol 2021

[Editorial Juliol 2021] Amb motiu de l’Assemblea general ordinària que es va celebrar el passat 3 de juny, m’agradaria posar de manifest l’oportunitat que ens brinden les assemblees a totes les persones i membres del COBDC. El fet de poder comptar amb un punt de trobada que ens permet reunir-nos dos cops l’any i el valor afegit que suposa poder disposar d’un espai obert a la participació, el debat, la reflexió i, sobretot, la presa de decisions i acords que ens afecten tant als professionals com a la professió, és una porta oberta a la transparència i la millora constant, i a la vegada, és un espai on ens podem sentir identificats i que ens pot despertar aquest sentiment de pertinença i orgull de formar part d’un col·lectiu, del nostre col·lectiu.

Com bé sabeu, la Junta de Govern té l’obligació de convocar, exposar i compartir l‘estat actual del funcionament del Col·legi, així com proposar nous projectes, millores o canvis futurs que necessiten de l’aprovació i/o votació de totes les col·legiades i col·legiats. Tanmateix, és un dret de les col·legiades i els col·legiats poder assistir i participar a les assemblees, tal i com s’estableix en els següents punts de l’article 17 dels estatuts del COBDC:

 • Participar en l’activitat col·legial i, especialment, prendre part en les assemblees, amb veu i vot.
 • Ésser representat per la Junta de Govern i presentar-hi suggeriments, sol·licituds i queixes.

I és precisament per aquest dret que teniu que des de la nova Junta us convidem a venir i seguir venint a les assemblees amb la finalitat de conèixer aquest espai, aquest punt de trobada on podreu posar-vos al dia dels projectes i activitats que s’estan duent a terme, i sobretot, on podreu dir la vostra, prendre la paraula, fer suggeriments, dir el que us agrada i el que no, què es podria millorar o canviar; en definitiva, ajudar-nos a seguir construint un COBDC que estigui a l’alçada de tots vosaltres, un COBDC més competitiu i innovador, capaç d’adaptar-se a les necessitats dels nous temps i d’afrontar els reptes de futur.

Perquè totes i tots som col·legi i volem el millor per a la nostra professió.

Rosario Gámez
Tresorera
Junta 2020-2024

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org