Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Avantatges de formar part del COBDC

14 abril 2021

[Editorial Abril 2021] Hi ha moltes maneres de dir o fer les coses, però estarem d’acord que el principal objectiu d’un Col·legi professional és donar veu, visibilitat i força als seus integrants i el col·lectiu al qual representa.

Des de novembre hem posat fil a l’agulla per assolir tots els reptes que, com a Junta, ens vam comprometre, i ja hem realitzat diverses accions. El diàleg amb les entitats relacionades amb el món de la informació és primordial i té un paper destacat la col·laboració amb la Facultat d’informació i Mitjans Audiovisuals (FIMA), ja que és l’entitat que forma els futurs professionals. Cada any, el COBDC es presenta davant del seu alumnat i, enguany, s’ha volgut elaborar un decàleg que fem extensiu a la resta de col·legiats. Quins són els motius per col·legiar-se? Què ens empeny a formar part d’un col·legi professional oficial?

 1. Enfortir la professió amb un col·legi professional fort i representatiu
 2. Accedir a un programa de formació continuada de qualitat
 3. Defensar la professió
 4. Accedir a ofertes de treball actualitzades
 5. Obtenir descomptes en diversos serveis i activitats
 6. Assessoria laboral i jurídica
 7. Accés a jornades, seminaris
 8. Formar part d’algun dels grups de treball
 9. Visibilitzar la professió
 10. Donar veu i suport a la varietat de perfils que es poden desenvolupar a través dels estudis

Com a Junta ens interessa molt el debat sobre la professió que es produeix també a les xarxes. Creiem que, actualment, una bona part de les converses vinculades al sector es produeixen en aquest espai, i que aquestes són un mirall també dels temes que preocupen al col·lectiu. En aquest sentit, estem fent un esforç en crear noves dinàmiques de participació per poder arribar al màxim de professionals per totes les vies de comunicació possibles, escoltant i donant-los veu. Perquè, precisament, són les col·legiades i els col·legiats el motor del COBDC. I això ho tenim meridianament clar.

Rosana Andreu i Eli Ramírez
Vocals de la Junta COBDC 2020-2024

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org