Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Celebració del 40è aniversari del SEDAC

24 novembre 2023

Ahir dijous 23 de novembre, un grup de col·legiats vam assistir a la celebració del 40è aniversari del SEDAC. Primer vam poder gaudir d’una visita guiada pels salons nobles de l’Ajuntament de Barcelona, i vam poder visitar el Saló de les Cròniques, la Sala de Plenaris Carles Pi i Sunyer, la galeria gòtica, el Saló de Cent …, i vam pujar i baixar per l’Escala Negra i l’Escala d’Honor.

Posteriorment, ens vam dirigir al SEDAC, Servei de Documentació i Accés al Coneixement, creat el 1983 per garantir l’accés de la ciutadania a la informació i documentació publicada per l’Ajuntament de Barcelona i els ens dependents. La seva missió és l’impuls de l’accés lliure i gratuït als documents públics municipals. Se’ns expliquen els serveis de BCNROC, el Repositori del Coneixement Obert de Barcelona, el BCNExplor@, la plataforma de descobriment dels fons del SEDAC i de les biblioteques departamentals i per últim el portal Norma, el portal jurídic que s’ofereix a la ciutadania per facilitar el coneixement de les normes municipals i les sentències on l’Ajuntament de Barcelona n’és part.

Acabem la visita professional al Saló de Cent, on el Genís Roca ens ofereix una interessant conferència sobre la Intel·ligència Artificial i el futur dels serveis a la ciutadania.

Des d’aquí volem agrair l’amabilitat i professionalitat de tot el personal que ens va atendre durant la visita i especialment a la Roser Batlló, la Montse Cabré i l’Anna Tintó.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org