Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Jornades

3es Jornades de Biblioteques Escolars

Presentació

Aquesta convocatòria ens fa sentir satisfets i, a la vegada, una mica amoïnats. Satisfets perquè per tercera vegada ens trobem mestres i bibliotecaris decidits a fer de la biblioteca el centre de recursos per a l’aprenentatge i per al foment de la lectura que necessiten les escoles i els instituts. Però aquesta satisfacció es veu entelada per un sentiment contrari: el desànim davant d’una situació de precarietat de les biblioteques escolars que fa anys que s’arrossega.

El responsable de la biblioteca no està prou reconegut i no disposa de prou temps; manquen recursos per actualitzar els fons, no hi ha un sistema únic i centralitzat per al tractament tècnic; tots aquests problemes, entre altres, amb els anys s’han enquistat perquè no hi ha hagut prou iniciativa per resoldre’ls.

En aquesta ocasió ens acull l’Ajuntament del Prat de Llobregat, que demostra així, un cop més, el seu interès per les biblioteques escolars. El programa contempla, com en altres trobades, la reflexió teòrica i l’experiència pràctica de mans dels experts convidats i dels participants. La veu més important, però, en aquesta ocasió la tenen els nostres polítics convidats a presentar les propostes per al futur.

Ens trobem per tercera vegada i voldríem fer-ho moltes altres en anys venidors, però voldríem trobar-nos amb un ànim més satisfet. Voldríem que els canvis polítics comportessin també canvis per a les biblioteques escolars. Esperem que aquesta sigui l’oportunitat.

 

Ponències

Què ens pot oferir la biblioteca escolar?, a càrrec de Glòria Durban, bibliotecària de l’Escola Tècnica Professional del Clot (Barcelona)

La funció educativa de la biblioteca escolar“, a càrrec de Donatella Lombello, professora del Departament de Ciències de l’Educació de la Universitat de Pàdua

0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org