Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Jornades

USID’08 – 5a Jornada d’Usabilitat en Sistemes d’Informació (13 de novembre de 2008)

Presentació

Les conferències de la Jornada USID’08 tenen un punt en comú: els ulls. La conferència inaugural, a càrrec de la Laura Ruel, presentarà la tècnica eyetracking com a forma de conèixer com mirem les pàgines web quan hi naveguem: on mirem, quant de temps, en quin ordre ho fem. Aquesta tècnica complementa el test realitzat amb usuaris, que estudia la manera en la qual les persones ens comportem a la web i que serà presentada per l’equip de l’UserLab de La Salle.

I parlant de vista, l’estètica dels llocs web no pot quedar fora si parlem d’usabilitat; una necessita de l’altra per aconseguir l’èxit del lloc web, com explicarà l’Ariel Guersenzvaig. La Jornada continuarà amb una conferència de Pere Rovira en la qual ens donarà les claus de com fer servir les eines d’analítica web per millorar la usabilitat de la web.

Posarem fi a aquesta Jornada amb una conferènica sobre l’accessibilitat en una web participativa en la que els usuaris generen els continguts, posant de manifest les barreres que troben els usuaris.

Per a aquells que vulguin conèixer a fons la tècnica de l’eyetracking aplicada a l’avaluació de la usabilitat, hi haurà un seminari a la tarda, impartit per Laura Ruel, experta en investigació amb eyetracking.

Mari-Carmen Marcos (Coordinació USID’08)

Adreçat a:

 • Professionals de la informació i la documentació
 • Professionals del periodisme i la comunicació
 • Dissenyadors digitals, d’interacció, arquitectes de la informació i webmasters
 • Dissenyadors gràfics
Ponències
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org