Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Coneix Jaume Ponsa, el nou gerent del COBDC

7 maig 2020

Jaume Ponsa s’ha incorporat aquest mes al COBDC per realitzar les funcions de gerent. Tot seguit us transcrivim la seva presentació:

Sóc en Jaume Ponsa, diplomat en Biblioteconomia i Documentació per la UVic, i m’encanta llegir. Malgrat que mai he treballat en una biblioteca, des de fa uns quants anys mantinc una estreta relació amb els llibres; primer treballant en una petita editorial en què feia tots els papers de l’auca, tret d’escriure, i des de fa un any i mig com a llibreter de la meva pròpia llibreria, la QuatreCincU, un somni fet realitat.

De petit, visitava uns parents que tenien una habitació dedicada a la biblioteca; metres i metres de llibres de bibliòfil, edicions numerades i enquadernacions de pell damunt de prestatgeries que tenien portes de fusta amb motllures. Segurament n’hi havia milers, i alguns –pocs– vaig tenir la sort d’heretar-los, després de passar vàries vegades pel sedàs dels llibreters de vell. Sempre vaig pensar que un dels meus desitjos era tenir una col·lecció de llibres com aquella, però com que mai he disposat de l’espai ni dels recursos, obrir una llibreria potser ha estat el que més s’hi assembla.

Els meus inicis en el món laboral van ser treballant en el negoci familiar –el meu avi i després el meu pare eren sabaters artesans a Barcelona– i durant uns anys vaig compaginar aquesta feina amb la de tècnic d’activitats socioculturals a l’entitat de lleure Esplais Catalans. Finalment, quan el meu pare es va jubilar vaig fer-me càrrec del negoci fins que, amb un grup d’activistes del meu poble, vam endegar una candidatura municipal i vaig sortir escollit regidor d’Alella, càrrec que vaig exercir durant dos mandats i que em va donar una àmplia experiència en la gestió, tant de persones com de recursos, i una visió integral de l’administració pública de proximitat.

El desig d’aprendre sempre m’ha motivat a formar-me constantment i em va portar a estudiar el postgrau en Govern i Gestió Pública en la Societat de la Informació, e-Govern de la UPF, el màster en Gestió de Continguts Digitals de la UB-UPF i diversos cursos relacionats, principalment, amb el lleure i les TIC.

Des de jove he participat en diverses entitats cíviques, socials i professionals (esplai, AFA, Col·legi…).

Ara m’incorporo al COBDC, on espero aprendre dels diversos perfils professionals, aportar la meva experiència personal i professional i ser útil a totes les persones col·legiades.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org