Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

EBLIDA dona suport als refugiats

3 març 2022

Amb una nota de premsa conjunta datada el 24 de febrer de 2022, EBLIDA, NAPLE i PL2030 van expressar el seu suport a l’associació de biblioteques d’Ucraïna i ara totes les biblioteques s’estan mobilitzant per donar suport als refugiats ucraïnesos (http://www.eblida.org/news/the-russian). -federació-atac-bàrbar-contra-ucraïna.html).
Com el 2015, EBLIDA torna a obrir una pàgina web per als refugiats, una acció que esperàvem no repetir mai.

Instem a les biblioteques d’arreu d’Europa a acollir els refugiats i a oferir un refugi càlid i segur lluny dels seus habitatges temporals, així com l’accés a les col·leccions i els serveis de la biblioteca. En la mesura del possible, les biblioteques poden ajudar a continuar i facilitar l’educació i l’alfabetització dels refugiats, especialment la dels infants i joves, i organitzar cursos i formacions per ajudar a adquirir primers elements de la llengua dels països d’acollida. També demanem a les biblioteques que es connectin amb les organitzacions nacionals i locals que donen assistència (ciutats santuari, comunitat de Sant’Egidio, etc.).

Com a centre bibliotecari, EBLIDA obre aquesta pàgina web per a l’intercanvi i convidem a tots els iniciadors d’iniciatives per als refugiats a enllaçar amb nosaltres per compartir idees, bones pràctiques o fer preguntes.

Si us plau, utilitzeu aquest formulari per enviar enllaços (ULR) de biblioteques, associacions de biblioteques i arxius europeus amb exemples de maneres potencials d’ajudar els refugiats ucraïnesos o per afegir les vostres declaracions/apel·lacions de solidaritat:
https://www.surveymonkey.com/r/LibrariesForUkraine

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org