Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

El COBDC inscrit dins del Registre de grups d'interès del Departament de Justícia i del Parlament de Catalunya

21 febrer 2017

A l’editorial publicada el passat novembre, «La transparència i els grups d’interès», la Junta va explicar que el COBDC ha de formar part dels grups d’interès atès que part de la seva naturalesa és privada. Per tant, el Col·legi s’havia d’inscriure en el Registre de grups d’interès, creat arran de l’aprovació de la Llei de transparència.

Aquesta inscripció s’ha realitzat recentment i el COBDC ja forma part del Registre de grups d’interès del Departament de Justícia. Podeu consultar aquí la fitxa del registre.

Al mateix temps, el Col·legi també està inscrit en el nou Registre de grups d’interès del Parlament de Catalunya, creat a instància de la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern. Podeu consultar aquí la fitxa del registre.

Tots dos registres esdevenen elements essencials dins del sistema d’integritat pública adoptat per aprofundir i regenerar el sistema democràtic. La finalitat de tots dos registres, doncs, és que estiguin inscrites les persones, les entitats i les organitzacions que amb voluntat de permanència i continuïtat portin a terme activitats per influir en l’elaboració de lleis, en l’elaboració i l’aplicació de les polítiques públiques, en l’elaboració de propostes normatives o en la presa de decisions, en defensa d’un interès propi o de tercers, o d’un interès general.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org