Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Engeguem nou curs

7 setembre 2021

[Editorial Setembre 2021] Encarem un nou curs —després d’unes merescudes vacances— i ho fem seguint el nostre pla d’acció treballat des de la Junta i tenint en compte la realitat del COBDC. Volem seguir amb allò que vam prometre i ho farem de la millor manera possible, amb treball, tenacitat i transparència.

Aquest mes de setembre tindrem la sort de poder comptar amb una nova incorporació, l’Eva Nueno, la tècnica que coordinarà molts dels projectes —presents i futurs— que tenim entre mans i que, juntament amb la resta del personal del COBDC, han de ser la base i pilar de la institució. Això ens permetrà recuperar el múscul organitzatiu indispensable per al funcionament d’un col·legi professional.

Pel que fa a la comunicació corporativa, encarem el nou curs amb molta il·lusió perquè abans que acabi aquest any el COBDC tindrà nova web. Com diria el poeta Foix, «Ho sap tothom i és profecia» que la web de la nostra institució havia quedat totalment obsoleta. Tal com vam comunicar a l’assemblea pertinent, la Junta va decidir actualitzar la pàgina per fer-la més atractiva, accessible i dinàmica. En breu, estem segurs que podrem presentar-la. Això ens ha de permetre donar més visibilitat i transcendència al nostre col·legi.

Ser al capdavant d’una institució no és fàcil perquè sorgeixen projectes nous que requereixen molta feina, però tens la certesa que no pots deixar passar l’oportunitat de ser-hi. I amb el Seminari de La biblioteca transoceánica ha passat exactament això. Poder organitzar-lo des del COBDC en el context de l’Año Iberoamericano de las Bibliotecas, amb la participació d’especialistes de 15 països d’Europa i Amèrica Llatina per reflexionar sobre les biblioteques i la seva capacitat transformadora, ens fa una il·lusió immensa. I a més a més, amb la companyia de FESABID, el Consorci de Biblioteques de Barcelona i el Consell del Llibre Infantil i Juvenil. Només és necessari que us hi apunteu; us hi esperem els dies 25, 26 i 27 d’octubre.

I evidentment, no us penseu que hem deixat de banda el gran esdeveniment que seran les 16JCID que se celebraran el maig del 2022. Les estem visualitzant i organitzant amb la idea de poder veure’ns i (re)trobar-nos presencialment, tot recuperant l’essència de la gran festa de les biblioteques i unitats d’informació, compartint coneixement, fent contactes i aprenent de l’expertesa dels companys i companyes que poblen els nostres serveis. Per això, comptarem amb la col·laboració dels nostres indispensables grups de treball, un comitè científic potent i un consell assessor sempre disposat a donar un cop de mà en qualsevol moment.

En breu tindrem el catàleg de perfils professionals enllestit, seguim treballant per actualitzar i millorar els avantatges dels col·legiats i col·legiades, estem confeccionant una nova estratègia comunicativa i acabem de presentar una formació de qualitat per a aquest semestre. Seguint les paraules del filòsof grec Diògenes, el moviment es demostra caminant. I nosaltres no parem.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org