Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

La força dels Grups de Treball del COBDC a les 14es Jornades

29 febrer 2016

Seguidament us comentem la presència dels GT del COBDC a les 14es Jornades Catalanes d’Informació i Documentació.

El GT de Documentació Audiovisual prepara la taula rodona «Plataformes audiovisuals i relació amb els usuaris» (4 de març, de 11.30 a 13.00 h, a la sala Jacint Verdaguer) sobre l’aparició d’aquestes plataformes i com se’n gestiona la relació amb els usuaris.

Hi participen: Jaume Ripoll, director editorial i de desenvolupament de Filmin, el portal de referència del cinema independent a Espanya amb més de 800.000 visitants al mes; Frederic Font, principal responsable i desenvolupador de Freesound i de l’API de Freesound, plataforma d’intercanvi de so en línia; i Carlos Gonzalo, professor de comunicació en línia de la Universitat Pompeu Fabra. La moderació estarà a càrrec de Maria Farràs, del CCCLab, i la conducció, de Neus Carbonell, membre del Grup de Treball.

Amb el títol «Bibliotecaris de cinema: som el que hem vist», el GT de Biblioteques i Cinema proposarà pautes per tal de realitzar prescripcions en cinema, tenint en compte la nostra pròpia subjectivitat com a consumidors de cinema (3 de març, de 11.30 a 12.30 h, a la sala Pompeu Fabra).

Hi participen: Glòria Massana i Jaume Felipe, membres del grup i coresponsables de la tria de cinema de la «Bibliografia selectiva de novetats» realitzada pel Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya.

La taula rodona «Els límits de l’humor gràfic» (4 de març, a les 11.30 h, a la sala Pompeu Fabra) reflexionarà sobre els temps difícils que darrerament està patint l’humor a causa d’alguns esdeveniments importants en la vida política i social, tant nacional com internacional, com a proposta del GT de Biblioteques i Còmic.

Hi participen: El periodista i dibuixant lleidatà Alfonso López; l’editor d’Amaníaco, Jordi Coll, i L’AVI, guionista, humorista i il·lustrador barceloní. La sessió serà moderada per Jaume Vilarrubí, coordinador del grup de treball.

El GT de Gestió Documental col·laborarà en la sessió «Governança de la informació» (4 de març, a les 9 h, a la sala Jacint Verdaguer), una reflexió sobre cap a on es dirigeix la gestió documental, la importància de la intel·ligència empresarial en el marc de la governança de la informació i la transparència i l’accés obert a la informació.

Hi participen: Jordi Serra, director del màster de Gestió Documental i Informació en les Empreses, de la UB; Montserrat Garcia Alsina, professora d’Informació i Documentació i directora acadèmica del postgrau Implantació de projectes de gestió de documents electrònics, de la UOC; i Joan Soler, director de l’Arxiu Històric de Terrassa i president de l’Associació d’Arxivers. La sessió serà moderada per José Alberto Alonso, membre del grup de treball.

Per finalitzar, el GT de Publicacions en Sèrie exposarà un pòster a l’Entrada de Carruatges, en commemoració del seu cinquè aniversari com a grup de treball.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org