Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Nota de condol per la mort de Carme Camps i Salvat

2 setembre 2020

El 29 d’agost va traspassar Carme Camps i Salvat (1930-2020), bibliotecària i Cap del Servei de Biblioteques de la Generalitat (1984-1995). Entre 1983 i 1985 va ser presidenta de l’Associació de Bibliotecaris de Catalunya que més endavant va facilitar la creació del Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya. En aquesta vessant us deixem amb les seves paraules sobre el món associatiu en biblioteques:

“El món associatiu segurament té més importància en el terreny de les biblioteques que en altres àmbits. Això no ho diem per un xovinisme petulant sinó basant-nos en dos fets característics de la nostra professió. Primerament, la biblioteconomia i la documentació s’inscriuen en el món més general de la informació, que avui s’ha convertit en un problema col·lectiu de la humanitat al qual aquesta intenta donar solucions col·lectives. És normal, doncs, que això condueixi a l’establiment de moviments corporatius que intentin de coordinador i de promoure el control i l’accés a la informació de què disposen les biblioteques i que donin també unes pautes generals sobre la manera com difondre-la. Segonament, és ben sabut i es constata cada dia que la creació i el manteniment d’una estructura bibliotecària no és una de les preocupacions principals, ni de bon tros, de les Administracions dels diferents països. I en parlar d’estructura bibliotecària ens referim també a la formació i l’estatus dels seus professionals. Lògicament, aquest segon fet condueix també les persones preocupades per les biblioteques a associar-se per promoure l’elaboració i l’execució d’una política bibliotecària a cada país que vagi més enllà d’inaugurar magatzems de llibres amb un rètol exterior amb la paraula biblioteca.”

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org