Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Nou membre institucional: Institut d’Estudis Ilerdencs (Diputació de Lleida)

24 abril 2024

L’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida és una institució de caràcter cultural que té la seu a l’antic Hospital de Santa Maria, una construcció del segle XV, i un dels pocs exemples de gòtic civil de les nostres comarques.

Actualment, l’Institut d’Estudis Ilerdencs és un espai de generació i de promoció de cultura, que vol esdevenir referent territorial dins del marc geogràfic i administratiu on arriba la seva competència, en tant que organisme depenent de la Diputació de Lleida, però amb vocació de fer-se també present en l’espai de tots els territoris de parla catalana.

Els objectius bàsics de l’IEI són la promoció de l’estudi i la investigació sobre temes relacionats amb les comarques del seu territori, el foment de les ciències, les lletres i les arts, la divulgació cultural, i la normalització de l’ús de la llengua.

L’IEI, doncs, es caracteritza per una doble identitat per a la consecució dels seus fins. D’una banda, és un ens autònom de caràcter administratiu, depenent de la Diputació de Lleida i, de l’altra, també, un centre d’estudis. La seva estructura com a ens administratiu és l’encarregada de donar suport a ens locals i entitats culturals, així com de vetllar pel patrimoni propi i posar-lo a disposició de tothom que hi pugui estar interessat. Pel que fa a l’activitat en tant que centre d’estudis, s’articula a través de departaments i seccions que abasten diferents branques del coneixement i la cultura.

En definitiva, l’IEI busca promoure la cultura i el coneixement, a través de les seves diferents disciplines, tot assumint els reptes i les dinàmiques de treball d’uns temps en què la tecnologia facilita la comunicació i la interacció, per tal de poder oferir un diàleg cultural constant i de qualitat amb tots els agents implicats, i amb tots els públics.

Totes les empreses i institucions interessades en l’àmbit de la Biblioteconomia i la Documentació tenen la possibilitat d’adherir-se al COBDC com a membres institucionals, fet que els facilita gaudir d’una sèrie de serveis i avantatges.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org