Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Recomanacions del GT Infantil i GT Còmics per a Sant Jordi 2014

23 abril 2014

 src=Els grups de treball del COBDC no descansen durant Sant Jordi. Per això, el GT de Biblioteques Infantils i el GT de Biblioteca i còmics han preparat una sèrie de recomanacions per al gran dia del llibre i les biblioteques. Tot seguit us deixem la llista dels seus favorits:

GT Biblioteques Infantils

Aquest GT col·labora amb la llibreria Al·lots de Barcelona fent recomanacions en el seu blog. Allà hi trobareu molts llibres per a infants que seran la delícia dels més menuts. Per a Sant Jordi han preparat una notícia que inclou els llibres destacats de diverses biblioteques de la província.

GT Biblioteca i còmics

El GT de Còmics us recomana tres còmics imprescindibles per regalar, prestar i sobretot compartir.

Los surcos del azar, Paco Roca. Astiberri

Els primers carros blindats que van alliberar París dels nazis el 1944 estaven formats quasi íntegrament per soldats republicans exiliats que encara somiaven amb derrotar l’únic govern feixista que va perdurar: l’espanyol.

Paco Roca ho descriu pausadament i reflexivament de primera mà, del que probablement es l’únic supervivent de «La novena».

Història, narració, periodisme i moltes, però que moltes emocions.

Papel estrujado, Nadar. Astiberri

Meravellós retrat introspectiu sobre la soledat i la culpabilitat.

Javi i Jorge porten vides molt dispars en ciutats diferents, però ambdós fugen cap enlloc d’un temps pretèrit que els acompanya on vagin. La sensació que el passat els va hipotecar el futur pesa com una llossa, ferma i despietada. Ambdós, però, es trobaran en algun moment o altre perquè tot tingui sentit.

Captivador a més no poder, esteu avisats.

Potlatch, Marcos Prior/Danide. Norma

Máximo és detectiu i pateix hipermnèsia, que és una malaltia que fa que ho recordis tot de la teva vida; i quan diem tot volem dir tot, absolutament tot.

Com sempre, el motor de les accions és l’amor, que acabarà desencadenant-se en un potlatch en tota regla en el nostre protagonista, que per si no ho sabeu és un antic ritual practicat pels pobles indígenes de la costa del Pacífic, que consisteix a despendre’s de totes les possessions com a mostra de riquesa. El que posseeixes t’acabarà posseint!

Sorprenent, original i brillant.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org