
Resum de la Trobada d'intercanvi de bones pràctiques al voltant de les biblioteques i els infants
Tal com us vam comentar en el Document, el GT Bib Botó del Col·legi va organitzar una trobada professional per parlar sobre bones pràctiques al voltant de les biblioteques i els infants durant el 32è Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya 2016. Els temes que es van tractar són els següents:
1. El grup CLER de les Biblioteques de la Província de Girona
El grup CLER (club de lectures recomanades) és un grup de treball en xarxa en el qual participen professionals de biblioteques d’arreu de la província de Girona.
2. El Llibre Gegant de la Biblioteca Sant Bartomeu d’Alpicat
El Llibre Gegant és una activitat que pretén acostar de manera lúdica el llibre al públic familiar i que explora aspectes com l’escriptura creativa, la narració oral i el coneixement de la il·lustració.
3. El poker de llibres de la Biblioteca Pública de Lleida
Amb l’objectiu de conèixer el públic juvenil lector de la ciutat de Lleida i aconseguir que aquests joves, molt aficionats a la lectura, es convertissin en mediadors / prescriptors de la lectura de novel·la juvenil, es va crear aquest grup de treball amb joves d’entre 14 i 17 anys apassionats de la lectura i que volen compartir-la amb altres adolescents de la seva edat.
4. Educar & família, de la Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer
Educar & família es un projecte que ha anat evolucionant i ampliant-se al llarg dels anys. Va començar sent molt similar al Nascuts per llegir, ja que va néixer arrel del contacte d’un dels pediatres de la població amb la biblioteca. Es va ampliar posteriorment dels 0-3 als 0-5 anys i, des del 2013, inclou activitats per a famílies amb infants i joves des dels 0 als 17 anys, amb la col·laboració del CAP, les llars d’infants, escoles i instituts a través de les AMPA.
5. El Pla de Lectura de la Biblioteca Can Butjosa de Parets del Vallès
El Pla de Lectura es va iniciar el curs 1993-1994. Es va detectar que als infants els costava anar a la biblioteca, i es va endegar aquest programa de visites de la biblioteca a l’escola, en el qual participen cinc de les sis escoles de Parets del Vallès. Aquest Pla es concentra als sis cursos de primària i s’hi dediquen tres/quatre persones, la coordinadora i dos o tres contacontes.
6. El treball amb la comunitat educativa a les Biblioteques de Cornellà
La ciutat de Cornellà disposa de tres biblioteques públiques que recentment han iniciat, amb la col·laboració de la Marta Roig com a experta externa a la biblioteca, dues vies de treball en xarxa amb la comunitat educativa de la ciutat.
Més informació al blog de Bib Botó.