Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Resum de la visita a la Biblioteca del Cinema

29 juny 2018

La visita professional del mes de juny ha estat a la Biblioteca del Cinema, ubicada a la Filmoteca de Catalunya.

La Filmoteca de Catalunya, que va néixer l’any 1981, té com a missió principal la recuperació, conservació, investigació i difusió de les pel·lícules i les obres audiovisuals, i també dels materials, documents o equips que siguin d’interès per a l’estudi del cinema i l’audiovisual, i especialment del cinema català.

Comencem la visita a l’Espai Delmiro de Queralt, on l’Anna Fors ens explica la història de la Filmoteca i ens mostra els materials i objectes exposats que ens permeten conèixer l’origen i l’evolució que ha tingut el cinema i la imatge en moviment.
Després passem a la Biblioteca, on Antònia Ardanuy i Jordi Quilez ens expliquem la història de la biblioteca (neix de la fusió dels fons de la Biblioteca del Cinema i de la Biblioteca Delmiro de Queralt), la funció principal de la qual és preservar el món del cinema. Forma part de les Biblioteques Especialitzades de la Generalitat de Catalunya (BEG) i disposa d’un catàleg amb 55.000 registres bibliogràfics (llibres, revistes, vídeos, discos sonors, alguna analítica i buidats de revistes). Tota la part gràfica (cartells) estan en el repositori. També conserven, i en podem veure una petita mostra, tot el material gràfic que envolta una pel·lícula (cartells, materials de difusió, cromos, làmines, fitxes tècniques, programes o fotografies de rodatges).
Finalitzem la visita visitant l’exposició «Prop de Hollywood. Fotografies de Claudi i Frederic Gómez Grau», on el comissari i director de la Filmoteca, Esteve Riambau, ens explica el perquè de l’exposició i ens en mostra i comenta les curiositats de l’exposició, que estarà oberta al públic fins el 16 de setembre.

Volem agrair a Esteve Riambau, Anna Fors, Antònia Ardanuy i Jordi Quílez la seva amabilitat i professionalitat durant la visita.

 

grup Càmera

biblioteca_3 biblioteca

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org