Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Resum de la visita a la Biblioteca del Goethe-Institut de Barcelona

6 maig 2019

El passat divendres 26 d’abril, un grup de 10 col·legiats i col·legiades va visitar la Biblioteca del Goethe-Institut de Barcelona, membre institucional del COBDC.

Marc Borneis, director adjunt de l’Institut, ens explica que el Goethe-Institut és la institució cultural d’Alemanya al món i que té com a missió fomentar la difusió de la llengua alemanya a l’estranger, així com l’intercanvi i la cooperació cultural internacional. Amb seu a Barcelona, Donosti i Madrid, està present a l’Estat espanyol des de 1957, i dels tres el de Barcelona va ser el primer a ser inaugurat. L’activitat cultural del Goethe-Institut per difondre la cultura alemanya es realitza a través diversos eixos: la programació de cursos d’idiomes, l’organització d’esdeveniments, les col·laboracions amb festivals de cinema, teatre, música, exposicions i literatura, i el foment de les traduccions de l’alemany a totes les llengües de l’Estat.

La biblioteca del Goethe-Institut forma part de la comunitat educativa i contribueix a oferir una imatge actual d’Alemanya. La biblioteca és un pilar fonamental de l’Institut i un element clau per poder-ne dur a terme els objectius generals. Col·labora activament en totes les activitats organitzades i dona suport tant a l’alumnat com al professorat del centre. També dona suport al professorat de les escoles públiques que imparteixen alemany. Recentment, han signat un conveni amb la Diputació de Barcelona, que els permet fer préstec interbibliotecari (de moment limitat a la província de Barcelona).

Oberta al públic en general, disposa de 10.000 documents impresos i audiovisuals; proporciona informació sobre la vida cultural, social i política d’Alemanya; està subscrita a diaris, setmanaris i revistes alemanyes d’actualitat sobre el món de l’art, el teatre i el cinema. El fons de monografies es compon de literatura alemanya clàssica i contemporània, filosofia, art, arquitectura, geografia, història i altres àmbits, combinant les llengües alemanya, catalana i castellana. També disposen d’una col·lecció d’audiollibres, CD i DVD, que van des dels clàssics del cinema mut alemany fins al cinema modern, passant pels directors del Neuer Deutscher Film, així com també documentals.

El personal de la biblioteca va mostrar als visitants el seu fons mitjançant una divertida gimcana. La visita va acabar amb un recorregut per les diferents instal·lacions de l’Institut, entre les quals es van poder veure la sala d’actes, les aules i els despatxos dels professors.

Agraïm a Marc Borneis, Ramo Bellmann i Ulrike Müller la seva amabilitat i professionalitat durant la visita.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org