Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Ser Junta, una oportunitat

11 juny 2020

[Editorial Juny 2020] Quan fa quatre anys vam començar aquesta aventura no sabíem el que representaria. La majoria no ens coneixíem, i cadascú va tenir un motiu diferent per participar-hi. Uns ho vam fer perquè ens preocupava la situació de la professió i dels professionals, d’altres perquè volíem donar més visibilitat a determinats perfils, d’altres perquè volíem contribuir a millorar el COBDC.

En darrera instància, a tots ens va moure l’amor i l’interès per la professió i els professionals. Tots vam dubtar. No sabíem si en seríem capaços, teníem poc temps per dedicar-hi, massa feina. Malgrat tot, vam decidir formar part de la Junta perquè esperàvem poder-hi aportar alguna cosa. El que no ens podíem imaginar era tot el que formar part de la Junta del COBDC ens aportaria a nosaltres.

Ser Junta et permet veure la professió des d’una talaia; et dona una visió general, des de dalt. Et fa descobrir totes les realitats que la conformen, com si d’un calidoscopi es tractés.

Al llarg de la nostra carrera professional, la majoria de nosaltres treballem en llocs de treball similars, variem poc el perfil professional. Sabem que som una professió amb molts perfils diferents, però la majoria ens queden lluny, ens resulten desconeguts. Ser Junta t’obre els ulls al ventall tan divers de perfils que la professió ens ofereix.

Ser Junta et permet conèixer i tenir contacte amb molts professionals de perfils ben diferents; conèixer les seves necessitats i interessos, tan diversos; els seus projectes, sempre interessants, que pots relacionar amb d’altres, perquè els veus des de dalt.

Ser Junta et permet participar en fòrums nacionals i internacionals, representant la professió. Formar part d’entitats on es pensa la cultura i intentar incidir en l’establiment de les polítiques públiques.

Ser Junta et permet conèixer tota la feina que es fa des dels grups de treball, experts en el seu àmbit, que són un gran suport del COBDC i als quals estem molt agraïts perquè fan créixer la professió.

Ser Junta et fa veure que no som els únics que treballem per fer arribar la informació i el coneixement als ciutadans; que en som molts, cadascú des del seu lloc de treball. T’ensenya la importància de la col·laboració i la cooperació entre els diferents sectors. T’obre els ulls a altres realitats.

Ser Junta és tot això i molt més. Veníem a donar, i hem rebut molt. No hem fet tot el que volíem; segurament no hem fet tot el que esperàveu de nosaltres, però hem treballat amb ganes i il·lusió. Ara s’acaba el nostre temps i comença el d’algú altre que tingui les mateixes inquietuds que ens van portar a nosaltres a formar aquesta Junta, ara fa quatre anys.

Us animem a organitzar-vos per presentar una candidatura. Us ho assegurem: val la pena. Ser Junta és una oportunitat que tots els professionals haurien d’aprofitar.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org