Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Tornem a engegar les visites professionals

14 març 2023

Comencem amb una visita al Centre de Documentació de l’Orfeó Català

El Centre de Documentació de l’Orfeó Català és un centre especialitzat en documentació musical i en especial en tota aquella documentació que agrupa la història de l’Orfeó Català i el Palau de la Música Catalana. Per la importància del seu fons, és considerat un dels principals centres musicals creats per una entitat civil privada a Catalunya.

 

Durant la visita descobrirem els seus orígens que es remunten a la creació de l’Orfeó Català el 1891, i com s’han anat creant tots els seus fons i col·leccions relacionats amb la història de la música del nostra país: col·leccions bibliogràfiques musicals, una trentena de fons privats de músics, compositors…, col·leccions de programes de concert, col·lecció de música manuscrita, fons fotogràfic, fons sonor, arxiu històric de l’Orfeó Català.

 

També parlarem del Centre de Documentació ens els últims 10 anys les accions que s’han realitat, com treballem, i com gestionem la documentació que genera el Palau de la Música Catalana., i a més podreu veure algun dels nostres tresors documentals més preuats des del segle XIV fins l’actualitat.

 

Acabarem la visita visitant l’exposició titulada “El Palau, Europa i la porta de l’infern” que amb motiu de l’any Domènech i Montaner, hem volgut dedicar a la construcció del Palau de la Música, i a les fonts d’inspiració de l’arquitecte.

 

Data: 28 de març, a les 10.00 hores

Durada prevista de la visita: 90 minuts

Cal inscripció prèvia omplint el formulari

 

Places limitades. Els inscrits rebreu un correu electrònic de confirmació.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org