Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Us presentem la nova Junta del COBDC 2020-2024

30 octubre 2020

Un cop finalitzat el procés electoral per renovar la Junta del Col·legi, va ser proclamada la candidatura encapçalada per Francesc Xavier González com a nova Junta del COBDC pel període 2020-2024.

Trobareu alguns dels seus integrants a Twitter on utilitzen el hastag #Junta20_24

Els membres de la Junta de Govern són els següents:

President

Francesc Xavier González Cuadra

Doctor en Informació i Comunicació (UB), Màster en Literatura anglesa i germànica (UB), Llicenciat en Història UB), Postgrau en Prescripció Lectora (UB) i Diplomat en Biblioteconomia i Documentació (UB). Des de 1992 ha desenvolupat la professió bibliotecària a biblioteques públiques, especialitzades, universitàries, patrimonials i a la Biblioteca Nacional de Catalunya. En l’actualitat combina la direcció de la Central de Préstec i Serveis Especials (CePSE) del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya amb la docència universitària (UAB i UNED).

Vicepresidenta

Carme Galve Montore

Directora de la Biblioteca Jaume Fuster.
Diplomada en Biblioteconomia i Documentació (UB). Llicenciada en Documentación (UB). Diploma en Comunicació intergrupal i intercultural (UOC). Postgrau en Smart Cities: Urbanisme, Tecnologia i Sostenibilitat (UPC). Va treballar en el Servei de Biblioteques de la Universitat Politècnica de Catalunya (1996-2001).
Des del 2001 forma part de Biblioteques de Barcelona, on ha dirigit la Biblioteca Vila de Gràcia (2002-2005) i la Biblioteca Jaume Fuster des que es va inagurar el 2005.
Ha presentat ponències al WLIC d’IFLA, en el congrés METLIB, en el Congreso de Bibliotecas Públicas, en el Congrés AICE de Ciutats Educatives i en les Jornades Fesabid.
Ha col·laborat en sessions de formació especialitzada a la Universitat de Barcelona, el COBDC, l’Institut d’Educació Contínua (UPF) i recentment al programa AECID de Cooperació Internacional.
És membre de l’Standing Committee a Metropolitan Libraries Section (2017-2021).

Secretari

Jordi Bosch Canalias

Diplomat en Biblioteconomia i Documentació per la UB, Llicenciat en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada per la UAB i Màster en Teoria de la Literatura i Estudis Culturals a la mateixa universitat. Des del 2010 és el director de la Biblioteca del Sud de Sabadell. Li agrada tot el que envolta la relació de l’infant i sobretot, l’adolescent, amb la lectura. Aquest any està cursant el Diploma d’Especialització en Cultura, Lectura i Literatura per a infants i joves a la Universitat de València. Forma part del GT de Biblioteques Escolars.

Tresorera

Rosario Gámez Sánchez

Graduada en Informació i Documentació (UOC), Diplomada en Biblioteconomia i Documentació (UGR), Postgraus en Organització i Gestió de la Informació Documental i en Noves Tendències en Gestió de la Informació (UJI) i Postgrau de Comunicació i Avaluació de la Ciència (UB). Vinculada professionalment des de fa 20 anys amb el món de la biblioteca universitària, treballa a Blanquerna (URL). Ha impartit docència sobre recerca documental en diferents màsters universitaris i és especialista en gestió i avaluació de la informació. Està interessada en tot allò relacionat amb la bibliometria, comunicació científica i avaluació de la ciència.

Vocals

Rosana Andreu Febas

Diplomada en Biblioteconomia i Documentació per la UB. Màster en Social Media (UOC) 2020. He treballat en biblioteca pública durant tota la meva vida laboral i també he realitzat feines de narració oral. Així mateix, he pogut conèixer el món literari des de l’altra banda amb la publicació dels meus dos llibres.

Mercè Comas Lamarca

Diplomada en Biblioteconomia i Documentació per la UB, i llicenciada en Filologia Catalana, també per la UB. Des de 2013 treballa a la Biblioteca de Catalunya, al Servei d’Accés, Informació i Obtenció de Documents, i actualment a la secció de Reserva d’aquest servei. El patrimoni documental i la difusió a les xarxes socials, formen part dels seus interessos professionals. Ha treballat sobre la història de la impremta, i sobre literatura catalana moderna i contemporània, així com correcció i edició de textos antics i moderns.

Mireia Gisbert Marzo

Diplomada en Biblioteconomia i Documentació (UB), graduada en Informació i Documentació i Màster en Gestió Cultural (UB). Actualment documentalista i arxivera a l’Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions de la Generalitat de Catalunya. Com a professional de la informació, els arxius públics i privats, les biblioteques especialitzades, els centres de documentació i els mitjans de comunicació són alguns dels camps on m’he vist implicada en aquests darrers anys. Entusiasmada per la gestió documental, els canvis que s’estan produint amb l’entrada de l’Administració digital i apassionada de la gestió del coneixement.

Eli Ramírez Andreu

Diplomada i Llicenciada en Documentació per la UB i Tècnica Superior en Animació Sociocultural. Després de passar per diverses tipologies bibliotecàries, actualment està treballant a la Unitat de Programes i Equipaments de la Gerència de Serveis de Biblioteques. Col·leccionista compulsiva de punts de llibre i dibuixant de còmics amateur ocasional. Actualment formant-se a la UOC per convertir-se en educadora social.

Sílvia Redondo Iniesta

És llicenciada en Història, en Documentació i Diploma d’Estudis Avançats (DEA) obtingut a la Facultat d’Informació i Mitjans Audiovisuals de la UB. Durant la seva trajectòria professional ha estat vinculada a les biblioteques universitàries i als centres de documentació, però alhora, també ha treballat en el l’àmbit de la docència, la recerca, l’empresa privada i la gestió i direcció de biblioteques públiques. Actualment és la Cap de la Biblioteca Joaquim Folch i Torres del Museu Nacional d’Art de Catalunya i està treballant en la tesi doctoral. Les seves línies d’investigació són la recerca en l’àmbit de les biblioteques de museus, la ciència oberta i la comunicació científica.

Jaume Vilarrubí Prats

Diplomat en Biblioteconomia i Documentació per la UB, he passat tota la meva trajectòria professional defensant la biblioteca escolar i la biblioteca pública on aviat farà ja vint anys que hi treballo. Formo part d’altres col·lectius com l’AMPLI (bibliotecaris musictecaris), o Bib Botó (grup de treball de biblioteques infantils i juvenils) a banda de coordinar Grupcòmic (grup de treball de biblioteques i còmics). També formo part de la ACDCómic (Asociación de Críticos y Divulgadores de cómic) i des de fa poc sóc part de l’equip de ressenyadors de la revista Faristol.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org