Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Visita al Centre de Documentació de l’Orfeó Català (CEDOC)

29 març 2023

Ahir, dimarts 28 de març, el Col·legi va reiniciar les visites professionals amb la visita al Centre de Documentació de l’Orfeó Català (CEDOC), centre especialitzat en documentació musical i, sobretot , en tota aquella que agrupa la història de l’Orfeó Català i el Palau de la Música Catalana.

Un grup de 12 col·legiats/des, vam gaudir de la visita a aquest centre, considerat per la importància del seu fons, un dels principals centres musicals creats per una entitat civil privada a Catalunya i el primer fundat al nostre país l’any 1891. El CEDOC també engloba les tasques de gestió documental de la Fundació Orfeó Català i treballa per garantir la preservació de tots els documents que generen en l’actualitat el Palau de la Música i l’Orfeó Català.

A banda de la història i de les explicacions sobre el funcionament i el treball que hi fan, ens van ensenyar manuscrits dels segles XIV, XV i XVI, partitures d’Isaac Albéniz …,  així com el primer llibre d’or de l’Orfeó, amb autògrafs de grans personalitats que vam passar pel Palau a partir del 1901 com Joan Maragall, Pau Casals, Àngel Guimerà, Antoni Gaudí …

A més, organitzen al llarg de l’any dues o tres exposicions temporals per donar a conèixer els fons i les col·leccions. Situades al Foyer del Palau, aquest espai permet que més de 30.000 persones les visitin. Precisament, nosaltres, vam poder gaudir de l’exposició “El Palau, Europa i la Porta de l’Infern”, recentment inaugurada.

Des d’aquí volem agrair l’amabilitat i la disponibilitat en fer-nos la visita i el temps que ens van dedicar a la Marta i la Laura.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org