Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Visita a la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General de la UAB

15 desembre 2017

La visita professional del mes de desembre ha estat a la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General de la UAB, ubicada a la plaça Cívica, al nucli del campus universitari.

Situada en un edifici nou de 6 plantes, des de 2002, agrupa la biblioteca de la Facultat de Comunicació, la Biblioteca General, l’Hemeroteca General i el CDOC (Centre de Documentació Especialitzat en Política Espanyola Contemporània).

Durant la visita del dijous 14 de desembre, una vintena de col·legiats hem pogut visitar les diferents plantes que contenen les col·leccions de premsa nacional i comarcal, premsa estrangera i regional espanyola, revistes estrangeres, revistes de comunicació científiques, la col·lecció de comunicació i la filmoteca. A més, hem tingut accés a la sala on hi ha tant els microfilms com les dues màquines que permeten llegir-los, el dipòsit on es guarden els documents que no estan en lliure accés i la secció de reserva, on es conserven meravelles bibliogràfiques que van des del segle XVI al segle XX, com ara el Fons Marca (revistes d’art i literatura de finals del segle XIX i principis del XX), el Fons Monés o una col·lecció de guions de Ràdio Barcelona, del període comprès entre 1925 i 1958.

Al final del recorregut hem tingut la gran sort que se’ns oferís una visita guiada de l’exposició «Catalunya als mapes dels segles XVII i XVIII», els quals pertanyen al Fons Martí Gelabertó de la UAB.

Volem agrair als diferents professionals que ens han atès durant la visita, Tomàs Fabregat, Carmen Linares, Teresa Santos, Marta Gil i, molt especialment, Mònica Gonzàlez, la seva amabilitat i professionalitat. Agraïm, també, al Grup de Treball de Publicacions en Sèrie del COBDC la seva col·laboració en fer aquesta visita possible.

[huge_it_gallery id=”6″]

 

Compartir

Compartició en whatsapp
WhatsApp
Compartició en facebook
Facebook
Compartició en twitter
Twitter
Compartició en linkedin
LinkedIn
Compartició en email
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buitTorna a la botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org