Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

4 reptes per a les biblioteques escolars 2020

24 maig 2019

Durant el mes de març d’aquest any es va celebrar a Galícia la Jornada Técnica: Biblioteca escolar. Cuestión de enfoque, organitzada per la Xunta, en la qual van participar representats de les comunitats autònomes de tot l’Estat, va comptar amb l’assistència de professionals catalanes i valencianes expertes en biblioteques escolars i representats del sector BiD, com Mònica Baró, Gemma Lluch, Alicia Sellés i Mónica Badia.

Aquesta trobada va generar la creació d’un document anomenat «4 reptes per a les biblioteques escolars 2020», que inclou propostes d’actuació i recomanacions.  Els quatre reptes són:

1: Dotar de estabilidad a las bibliotecas escolares.

2: Promover un modelo de biblioteca Escolar como espacio educativo a la medida del proyecto de centro.

3: Concebir la biblioteca escolar como mediadora de las lecturas en el centro y situarla en el centro neurálgico de las políticas públicas centradas en la lectura, en todos los formatos, para todas las finalidades.

4: Promover una visión de la biblioteca escolar como el contexto privilegiado para el desarrollo  de las competencias mediáticas e informacionales, la Alfabetización Mediática (AMI), y como  requisito para la construcción del pensamiento crítico.

El document en format PDF es pot consultar aquí:

https://www.edu.xunta.es/biblioteca/blog/files/Jornada%20t%C3%A9cnica.pdf

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org