Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

412 biblioteques unides: catàleg únic, carnet comú i servei nacional de préstec interbibliotecari

10 gener 2019

El dia 8 de gener es va celebrar l’acte de cloenda del centenari de la Xarxa de Biblioteques Populars, en el qual el president de la Generalitat, Quim Torra, va anunciar una notícia molt esperada en el nostre sector, que permetrà que durant el primer semestre d’enguany es disposi d’un catàleg únic i un carnet comú per a les 412 biblioteques públiques de Catalunya. Cal afegir-hi que també hi haurà un servei nacional de préstec interbibliotecari que funcionarà a tot el territori.

Com sabeu, actualment existeixen dos gran catàlegs a les biblioteques públiques: Argus i Aladí. El primer està disponible per a les prop de 150 biblioteques dels territoris de Tarragona, Girona, Lleida i les Terres de l’Ebre. El segon el fan servir aproximadament 250 biblioteques de les comarques de Barcelona. Amb aquesta unificació i la posada en marxa del carnet comú es preveu que els usuaris de totes les biblioteques puguin tenir accés a llibres i materials d’arreu de Catalunya.

Cal dir que aquesta proposta no és nova, ja que com us hem anant informant al llarg dels anys en el Document, en el 2013 ja s’apuntava en aquesta direcció («Es comença el Catàleg de Lectura Pública de Catalunya») i en el 2016 Santi Vila, llavors conseller de Cultura, va anunciar diverses mesures entre les quals s’incloïen el catàleg únic i el carnet comú. La novetat d’enguany està en la creació del servei nacional de préstec interbibliotecari.

Esperem que aquesta darrera embranzida sigui la definitiva. Us anirem informant de les novetats que vagin sorgint.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org