Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Actualització de «Tendències IFLA» a biblioteques 2018

3 setembre 2018

2018 IFLA Trend Report Update. The Hague: IFLA, 2018

A l’entorn d’informació global el temps es mou ràpidament i hi ha una gran quantitat de professionals tractant de mantenir-se al dia. Amb cada nou desenvolupament tecnològic emergeix un nou informe que n’avalua l’impacte en els diferents sectors de la societat.

L’Informe de Tendències d’IFLA adopta un enfocament més ampli i identifica cinc tendències d’alt nivell que donen forma a la societat de la informació, englobant l’accés a l’educació, la privacitat, el compromís cívic i la transformació. Les seves troballes reflecteixen la consulta durant un any amb experts i parts interessades de diferents disciplines per mapejar canvis socials més amplis que passin o que és probable que esdevinguin en l’entorn de la informació.

Les cinc tendències d’alt nivell que identifica l’Informe de Tendències IFLA 2018 i que exerciran un paper clau en la configuració del nostre ecosistema d’informació futur són:

TENDÈNCIA 1 Les noves tecnologies ampliaran i limitaran qui tingui accés a la informació.
TENDÈNCIA 2 L’educació en línia democratitzarà i interromprà l’aprenentatge global.
TENDÈNCIA 3 Es redefiniran els límits de la privacitat i la protecció de dades.
TENDÈNCIA 4 Les societats hiperconnectades escoltaran i potenciaran noves veus i grups.
TENDÈNCIA 5 L’entorn d’informació global serà transformat per les noves tecnologies.

Ara, IFLA comparteix l’actualització 2018 de l’Informe de tendències. Ofereix quatre perspectives més desenvolupades per experts amb idees i reflexions clau sobre els problemes que avui afronta el nostre camp de treball.

 

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org