Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Assumpció Estivill, professora de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació i membre del COBDC, es jubila

22 març 2019

Assumpció Estivill Rius, professora de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació, i membre del COBDC, es va jubilar el passat 15 de març en complir els 70 anys.

La seva formació acadèmica és àmplia, ja que és llicenciada en Filologia Hispànica (1973), graduada per l’Escola de Bibliotecàries (1976), màster en Història Contemporània i doctora per l’School of Library and Information Science de la Universitat de Pittsburgh (1990).

Com a docent, ha estat vinculada a l’Escola de Bibliologia des de l’any 1978 i ha viscut tots els canvis que aquest centre ha tingut, com la integració a la Universitat de Barcelona. Dins de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació ha exercit diversos càrrecs, com cap d’estudis, sotsdirectora i degana.

Com a professional, és coneguda per diverses facetes: catalogació de tota mena de recursos, recerca sobre la història de la professió bibliotecària i les biblioteques a Catalunya; els sistemes integrats de gestió bibliotecària, i l’ús de metadades. Ha estat editora de la revista BiD: textos universitaris de Biblioteconomia i Documentació. Ha publicat nombrosos articles científics, va traduir una de les obres cabdals de la catalogació, les Regles angloamericanes de catalogació, i les seves hereves, les normes RDA, així com d’altres textos normatius internacionals.

Fotografia: UB

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org