Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

BackBook: nou format que barreja el llibre digital amb el paper

19 juny 2015

Fa pocs dies us vam parlar de la posada en marxa de la plataforma eBiblio a Catalunya. Avui us volem mostrar una nova proposta vinculada als llibres digitals: l’aparició d’un nou format anomenat BackBook.

Molts detractors del llibre digital afirmen que l’accés al contingut d’un llibre a través d’un lector digital és un suport fred, i no convida a la lectura tal com ho fa un llibre en paper. Els amants dels llibres digitals potencien altres factors, com apropar la lectura a certs col·lectius que d’altra forma no hi tindrien accés, com per exemple la funció que permet fer més gran el cos de les lletres, útil per a persones amb dificultats visuals. Cada persona valora uns aspectes concrets depenent de la seva experiència lectora i gustos. Així mateix, cal sumar altres factors com els drets d’autor, el paper de les editorials, etc.

Samsung ha escoltat les dues parts del conflicte i ha creat BackBook amb la vocació d’ajuntar el millor dels dos mons. Els usuaris podran gaudir del tacte d’un llibre que incorpora tecnologia NFC i QR. Aquesta iniciativa es va presentar a la Feria del Libro de Madrid i ha comptat amb la participació d’autors novells per ensenyar els primers títols publicats en aquest format.

backbook1

Més informació a Universo Abierto.

Fotografies: Interior (@alfonsoferAF), exterior (La Casa del Libro)

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org