Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Les biblioteques escolars estan presents a l’IFLA Library Map of the World

20 novembre 2018

El mes d’agost de 2017 es va presentar l’IFLA Library Map of the World, del qual ja us vam parlar en una notícia anterior. En aquells moments es trobava en fase d’afegir-hi dades i s’hi recollien aquestes tipologies de biblioteques: nacionals, acadèmiques, públiques, comunitàries, escolars i altres. Com veieu, es tracta d’una nomenclatura anglosaxona que no incorpora algunes tipologies que són més conegudes al nostre territori, com les biblioteques especialitzades.

D’altra banda, el cercador del mapa permet obtenir dades individuals dels països; així que, amb data d’agost de 2017 hi havia aquests nombre de biblioteques:

iflamap_ag17
Imatge: 23/08/2017
Com podeu comprovar a la imatge, no hi havia dades sobre biblioteques comunitàries ni escolars. En aquest sentit, es trobava a faltar moltes dades sobre les biblioteques escolars. Segons la Ley Orgánica de Educación (LOE) de 2006, hi hauria d’haver una biblioteca a cada centre escolar dins del sistema educatiu, fet que no s’està assolint. Tot i així, hi ha nombroses biblioteques escolars en diverses escoles (primària, secundària, adults, música, escoles d’idiomes, etc.) a tot l’Estat espanyol. Per aquest motiu, diversos professionals d’aquest sector, entre ells alguns col·legiats, es van posar en contacte amb Fesabid i IFLA per si es podien incorporar les dades de les biblioteques escolars. A partir d’aquest moment, es van realitzar diverses peticions i seguiments per facilitar la inclusió de dades.

Durant les darreres jornades de l’IFLA 2018, celebrades a Malàisia, es va presentar l’actualització de les dades del mapa que, ara sí, inclou informació estadística sobre les biblioteques escolars.

iflamap_ag18
Imatge: 15/11/2018
Volem donar les gràcies a totes les institucions i professionals que han fet possible aconseguir aquesta fita: Glòria Pérez-Salmerón, IFLA Library Map, el Consejo de Cooperación Bibiotecaria (CCB), Fesabid, María José Sola, Miguel Navas Fernández i Carlos Ortiz.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org