Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Biblioteques Públiques de Girona: Petit diccionari de lèxic bibliotecari per a gent normal

14 setembre 2020

Moltes vegades les persones a qui s’adrecen els professionals de les unitats d’informació tenen alguna dificultat per comprendre el llenguatge que fem servir. Per compensar-ho, el personal de les Biblioteques Públiques de Girona van realitzar l’agost d’enguany una campanya a Twitter anomenada Petit diccionari de lèxic bibliotecari per a gent normal.

Es tracta d’un fil compost de diverses piulades on es defineix de forma més amigable alguns dels termes més comuns per a nosaltres com a professionals, com és el cas dels termes: desiderata, teixell, PI, CEPSE, CDU, document, col·lecció local, centre d’interès, pròrroga, I0-I1-I2-I3, exclòs de préstec, selecció de fons, esporgar i catalogar.

La iniciativa inclou una paraula amb una definició més comprensible, una imatge associada i en algunes ocasions també s’hi afegeix alguna informació complementària.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org