Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Les biblioteques públiques a l'estiu 2019

1 juliol 2019

Com cada any per aquesta època, les biblioteques públiques volen ser una de les opcions disponibles per a tota la ciutadania per oferir propostes d’esbarjo, informació, etc. En aquest sentit, les diverses xarxes de biblioteques públiques del territori català han programat diverses iniciatives com les conegudes bibliopiscines, biblioplatges i biblioplaces, que us comentem seguidament.

 • El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, a través del Servei de Biblioteques, facilitarà que més de 130 biblioteques s’apropin a la població a través del servei de bibliopiscines i biblioplatges, que inclouen moltes activitats, com el servei de consulta i préstec, fins a espais de lectura, contacontes, tallers i altres propostes culturals per a totes les edats. A part, duran a terme tres propostes més: d’una banda, s’ha creat una col·laboració amb l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC) per reforçar les col·leccions de revistes de les biblioteques públiques. De l’altra, s’ha renovat el concurs #biblioestiurevistes per al foment de la lectura i de les revistes en català. Per finalitzar, es crearan biblioteques d’estiu en diversos emplaçaments fora de l’edifici de la biblioteca, que potenciaran la consulta d’un fons seleccionat per a totes les edats, i s’oferirà el servei de préstec, connexió a Internet, etc.
 • Les Biblioteques de la Xarxa Municipal de la Diputació de Barcelona també organitzen el servei de biblioplatja, bibliopiscina, biblioterrasses, biblioplaces, biblioparcs i bibliojardins, per potenciar els espais de lectura a l’aire lliure.
 • Les Biblioteques de Girona proposen el servei de biblioplaça i bibliopiscina, que enguany estarà sota el lema «Biblioestiu, la lectura a la fresca», i que es localitzarà a diferents barris de la ciutat i a diversos espais aquàtics locals. Aquest servei es realitzarà de l’1 de juliol al 30 d’agost. D’altra banda, es desenvoluparà el servei de biblioplaça, que aproparà un carro mòbil a una plaça de diversos barris de la ciutat i on es podrà gaudir d’una selecció de llibres. Per completar l’oferta estiuenca, s’organitzaran hores de contes i activitats de dinamització lectora, que aquest any se centren en la campanya «Un estiu a la Lluna».

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org