Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Les biblioteques a la Resolució SLT/2546/2020, de 15 d'octubre

28 octubre 2020

A la Resolució SLT/2546/2020, de 15 d’octubre no s’introdueixen canvis substancials significatius en l’àmbit de biblioteques i s’indica que “Les biblioteques, arxius, museus i monuments han de romandre oberts amb subjecció al corresponent pla sectorial de represa aprovat pel Comitè de Direcció del Pla d’actuació PROCICAT.”

Tot i així, us fem arribar algunes consideracions que han arribat al COBDC del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya:

Bombolla de convivència

“La “bombolla de convivència” fa referència al grup de persones que conviuen sota el mateix sostre. Pot incloure també persones cuidadores i/o de suport imprescindibles per prevenir conseqüències negatives de l’aïllament social_”. Els protocols s’hi refereixen de vegades també amb la denominació de “grups de contacte habitual”. En el cas de les persones incloses en una bombolla de convivència (grup de contacte habitual) no serà necessari que mantinguin entre ells la distància de seguretat en el moment d’assistir a les activitats o serveis de la biblioteca, igualment, sí que és necessari que usin la mascareta en el cas dels majors de 6 anys.

Grups escolars

Els grups escolars tindran la consideració de bombolla de convivència només als efectes d’assistència a activitats organitzades conjuntament entre les biblioteques i els centres escolars. Només en aquest supòsit no serà necessari que els membres del grup mantinguin entre ells la distància de seguretat en el moment d’assistir a les activitats o serveis de la biblioteca, igualment, sí que és necessari que usin la mascareta en el cas delsmajors de 6 anys. Si membres d’un grup escolar utilitzen pel seu compte els serveis o espais de la biblioteca, no tindran la consideració de grup bombolla.

Mesures de neteja i desinfecció

Es recorda que cal adoptar mesures de neteja i desinfecció adequades a les característiques dels centres de treball i intensitat d’ús, així com garantir la ventilació dels espais i edificis, d’acord amb els protocols que estableixin en cada cas les autoritats sanitàries, i en especial, dels espais comuns dels centres de treball, restringint o esglaonant el seu ús per evitar aglomeracions, intensificant la neteja de superfícies, establint que en les zones de descans permetin el distanciament entre persones o establint zones d’entrada i sortida diferenciades, entre d’altres.

Mascaretes

 • L’ús de la mascareta és obligatori en l’entorn laboral quan l’espai de treball és d’ús públic o obert al públic, d’acord amb la Resolució SLT/1648/2020, de 8 de juliol, per la qual s’estableixen noves mesures en l’ús de mascareta per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de la COVID-19 o bé, quan hi ha desplaçaments per l’interior del centre de treball. En el cas d’espais de treball tancats al públic, un cop la persona treballadora estigui al seu lloc de treball i fent tasques que no comporten mobilitat no serà obligatori el seu ús sense perjudici de les recomanacions específiques que puguin adoptar els serveis de prevenció de les empreses.
 • No és obligatori l’ús de la mascareta per part de narradors orals, artistes, músics, etc. durant el desenvolupant d’una activitat a la biblioteca d’acord amb les indicacions del missatge de 14/10/2020.

Trobades i reunions de més de sis persones

De la prohibició de les trobades i reunions de més de sis persones queden exemptes les activitats que es desenvolupen a les biblioteques.

Activitats

Les biblioteques poden continuar desenvolupant activitats de caire cultural o de formació sempre que es dugui un registre del públic assistent i que es garanteixi que no se supera el 50% de la capacitat màxima i que es compleixen les indicacions dels plans sectorials aprovats pel Comitè de Direcció del Pla d’actuació PROCICAT. Aquestes activitats no podran dur-se a terme més enllà de les 23:00 h.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org