Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Big Data al programa «Documentos TV», de TVE2

8 febrer 2017

El passat 31 de gener, Documentos TV, programa de TVE2, va dedidar el seu espai al big data, amb el documental titulat “Big Data, conviviendo con el algoritmo“. Seguidament us fem cinc cèntims sobre alguns dels temes que es van tractar durant el programa:

– L’ús de la tecnologia, sobre tot la de mòbil, facilita la connexió permanent i genera un gran volum de dades (asistents virtuals -Siri, etc.- cerques, reconeixement de veu i d’imatge, sistemes d’inteligècia artificial, etc.). Per tant, existeixen diverses problemàtiques com la recollida de dades, el seu emmagatzematge, i posterior anàlisis i difusió.

– Aquesta problemàtica dóna peu a entendre el concepte de big data, ja que permet l’anàlisis d’elevats nivells de dades i per fer-ho possible es necessiten algoritmes.

– Alguns dels usos dels algoritmes faciliten la predicció del canvi climàtic, el coneixement de l’evolució de malalties, etc.

– El data scientist és una professió amb molta demanda en el mercat laboral actual (4,4 millions d’ofertes de feina al món), ja que les empreses valoren molt el que les dades els poden oferir en la seva operativa diària.

– La datificació del nostre món representa una cuarta revolució, ja que s’equipara a la revolució industrial.

– L’accés de les dades que generen els ciutadans, ja sigui per a les empreses privades com a l’administració pública, és enorme. A l’àmbit públic el que preval ara és la transparència, per això s’ha creat i s’està començant a aplicar la Llei de Transparència i es planteja l’anonimat de les dades personals per protegir als ciutadans..

Cliqueu a la imatge per veure el programa complet.

bigdatatve2g
Guardar

Guardar

Guardar

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org