Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

La BNE aposta per salvaguardar la història del videojoc espanyol

2 març 2021

La BNE està treballant amb l’objectiu millorar la conservació i l’accés als videojocs espanyols, com a part del patrimoni cultural, i tal i com preveu la llei de dipòsit legal.

Per aquest motiu, ha posat en marxa una iniciativa que ha inclòs com a primer pas engegar diverses reunions amb diferents associacions del sector del videojoc espanyol que van manifestar l’interès a col·laborar amb la BNE i sumar esforços per assolir aquest objectiu.

El segon pas ha estat identificar la producció total de videojocs espanyols, fet que ha permès saber quina part ja està inclosa dins del catàleg de la BNE i quina falta per recopilar. El resultat d’aquesta segona llista es recull en un fitxer Excel que incorpora dades identificatives d’aquells videojocs espanyols que no formen part de les col·leccions de la Biblioteca. L’objectiu de publicar aquest fitxer és animar associacions i particulars a donar-ne exemplars a la BNE, fet que facilitaria el primer pas de la seva conservació i posterior accés.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org