Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

La BNE crea un índex de més de 300 autors morts el 1936, com Unamuno, Valle-Inclán, Lorca o Primo de Rivera

13 gener 2017

El 1936 va començar la Guerra Civil Espanyola i amb ella, entre altres aspectes, es va iniciar un període obscur per a les lletres. Conscient d’aquesta situació, la Biblioteca Nacional de España (BNE) ha treballat en un índex que inclou més de 300 autors dels dos bàndols, desapareguts el 1936.

Un dels punts centrals d’aquest projecte es concentra en els drets d’autor. Els autors morts abans del 7 de desembre de 1987, data que indica la Ley de Propiedad intelectual, es regeixen per la normativa de 1879, que estipula que els drets caduquen als 80 anys i un dia després de la mort de l’autor. En aquest grup s’inclouen autors com García Lorca, Valle-Inclán o Unamuno. Per tant, la caducitat dels drets n’augmenta la difusió i traducció a altres idiomes.

El llistat d’autors de domini públic de la BNE, elaborat per José Carlos Mainer, doctor en Literatura Espanyola, es pot consultar en format PDF. Aquest llistat inclou també l’enllaç al catàleg de la BNE amb les obres de cada un d’aquests escriptors.

Per a més informació sobre aquesta iniciativa podeu escoltar l’entrevista a Ana Santos, directora de la BNE, en el programa El ojo crítico, de RNE.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org