Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

#BNELab, el projecte de reutilització de dades obertes de BNE

20 juny 2017

El passat mes de maig, la Biblioteca Nacional d’Espanya i Red.es van presentar el projecte, BNELab, un marc i espai de treball per impulsar la reutilització del fons patrimonial en format digital de la Biblioteca. El volum i ritme de digitalització de la Biblioteca Nacional d’Espanya permet que les possibilitats de reutilització d’aquest patrimoni digital puguin esdevenir importants en àmbits com l’educació, la investigació, la innovació tecnològica, entre d’altres.

Els objectius d’aquest projecte són la millora i l’enriquiment dels conjunts de dades de la BNE i promoure la lliure reutilització; i el foment de la creació de nous productes i serveis digitals. Una de les primeres propostes arran d’aquest projecte és el Juego filarmónico, que proposa un mètode de creació de minuets mitjançant un joc de daus, on qualsevol persona sense coneixements musicals pot composar petites peces en forma de minuet. S’ha realitzat a partir d’un manuscrit del segle XVIII.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org