Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

#BookTok: tendència a TikTok per recuperar títols aparentment oblidats

28 abril 2021

Fa temps que podem seguir recomanacions de lectures a blogs i diferents xarxes socials: els Booktubers a YouTube o els Bookstagram a Instagram, entre d’altres opcions. Ara cal sumar-hi una nova xarxa social: TikTok. Amb l’etiqueta #BookTok trobarem tres tipus de continguts: ressenyes en format vídeo, recomanacions i mems.

Amb aquesta etiqueta podem descobrir qualsevol tipus de llibres de ficció: franquícies, novel·les romàntiques o sèries d’aventures d’època. Com a punt interessant, cal destacar els noms de les llistes que es comparteixen i que s’entén el llibre també com un objecte de regal. Aquest fet sembla que potencia les vendes dels llibres recomanats.

Si bé és cert que aquesta tendència és majoritàriament produïda i consumida per la denominada generació Z, el fenomen també s’està expandint entre els adults.

Compartir

Compartició en whatsapp
WhatsApp
Compartició en facebook
Facebook
Compartició en twitter
Twitter
Compartició en linkedin
LinkedIn
Compartició en email
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buitTorna a la botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org