Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

#BookTok: tendència a TikTok per recuperar títols aparentment oblidats

28 abril 2021

Fa temps que podem seguir recomanacions de lectures a blogs i diferents xarxes socials: els Booktubers a YouTube o els Bookstagram a Instagram, entre d’altres opcions. Ara cal sumar-hi una nova xarxa social: TikTok. Amb l’etiqueta #BookTok trobarem tres tipus de continguts: ressenyes en format vídeo, recomanacions i mems.

Amb aquesta etiqueta podem descobrir qualsevol tipus de llibres de ficció: franquícies, novel·les romàntiques o sèries d’aventures d’època. Com a punt interessant, cal destacar els noms de les llistes que es comparteixen i que s’entén el llibre també com un objecte de regal. Aquest fet sembla que potencia les vendes dels llibres recomanats.

Si bé és cert que aquesta tendència és majoritàriament produïda i consumida per la denominada generació Z, el fenomen també s’està expandint entre els adults.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org