Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Camins del català: rutes i recursos de la llengua catalana

23 setembre 2020

«Camins del català» és una iniciativa de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya. El seu objectiu és afavorir la creació i la difusió de rutes sobre la llengua arreu del territori i donar un nou impuls a rutes ja existents, sorgides de la societat civil.

Actualment està integrada per tres rutes:

 • La ruta Pompeu Fabra. Impulsada pel col·lectiu Ruta Pompeu Fabra, ofereix un recorregut a peu per Barcelona, Gràcia i Catalunya del Nord, per conèixer els episodis més rellevants de la vida i l’obra de Pompeu Fabra. Es pot consultar un mapa interactiu que inclou imatges, textos i àudios diversos.
 • La Ruta de les Homilies d’Organyà. Promoguda per l’Associació d’Amics de les Homilies d’Organyà, té com a objectiu reforçar el compromís ciutadà amb el català i establir lligams i complicitats entre diversos indrets on es parla la llengua. La ruta es divideix en nou punts d’interès (monòlits) relacionats amb un moment o concepte clau per a la llengua catalana. Actualment estan disponibles els monòlits d’Organyà i de Montserrat.
 • La Ruta del Diccionari català-valencià-balear. Organitzada per la Institució Francesc de B. Moll, permet viatjar pels 381 municipis i llocs que visitaren Antoni M. Alcover i els seus col·laboradors entre 1900 i 1923. Aquesta ruta s’acaba d’integrar dins el projecte «Camins del català».

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org